Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][MYSQL]Naprawde początkująca
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Descentes
Robie strone o plemieniu z gry online Plemiona.pl - kto gral ten wie. Chodzi o to ze potrzebuje zeby na stronie wyswietlal sie ranking czlonkow tak jak na stronie plemion.pl. W pomocy do gry znalazlam takie cos:

Cytat
Dane serwerowe

Aby stworzyć zewnętrzne statystyki, można ściągnąć sobie najważniejsze wiadomości o świecie. Właściwości wiosek, plemion i graczy można w każdej chwili ściągnąć.

Staraj się rzadko ściągać wiadomości o światach, by zapobiegać korkom. Foldery, które się ściąga częściej niż raz na godzinę, nie są dozwolone. Spróbuj w takim wypadku ściągnąć dane z eksternistycznego serwera. Dane o światach są regularnie uaktualniane. Odstępy zależą od serwera.

Pliki można ściągnąć również w wersji zapakowanej (Końcówka .txt.gz). Zapakowano je za pomocą gzip. Używaj jeżeli można, tych plików.

Istnieją w sumie trzy pliki do ściągnięcia. Każdy plik składa się z dowolnie dużej ilości linijek, które są oddzielone przecinkami. Dane są zakodowane pomocą funkcji PHP urlencode(), to znaczy przecinek jest zastąpiony %2C.
/map/village.txt - /map/village.txt.gz

W tym pliku zachowane są wiadomości o wioskach. Te dane są udostępnione w tej kolejności:

$id, $name, $x, $y, $tribe, $points, $bonus

/map/tribe.txt - /map/tribe.txt.gz

W tym pliku zachowane są wiadomości o graczach. Te dane są udostępnione w tej kolejności:

$id, $name, $ally, $villages, $points, $rank

/map/ally.txt - /map/ally.txt.gz

W tym pliku zachowane są wiadomości o plemionach. Te dane są udostępnione w tej kolejności:

$id, $name, $tag, $members, $villages, $points, $all_points, $rank

Przykład

Prosty przykład w PHP, aby zapisać wioski + nazwy ze świata 1 do MySQL-Banku danych:

$lines = gzfile('http://ds1.die-staemme.de/map/village.txt.gz');
if(!is_array($lines)) die("Nie można było otworzyć pliku");
foreach($lines as $line) {
list($id, $name,$x, $y, $player, $points, $rank) = explode(',', $line);
$name = urldecode($name);

$name = addslashes($name);
mysql_query("INSERT INTO village SET id='$id', name='$name', x='$x', y='$y',
player='$player', points='$points', rank='$rank'");
}

-->Stąd to ściągnełam bo w quote nie ma linkow ;D<--

Kumpel mi tylko podpowiedzial ze aby zrobic statystyki ktore same sie uaktualniaja czeba wlasnie to wykorzystac. A teraz zachodzi pytanie - jak to zrobic? Wogole nie wiem jak to ugryzc. Bylabym wdzieczna gdyby ktos mogl mi to prosto objasnic i podrzucic jakies strony na ktorych bedzie wyjasnione jak to zrobic... Jestem bardzo sklonna do nauki tematu choc nie pogardze wskazowkami. A jesli to jest naprawde trudne to prosze jakas zamienny pomysl na pokonanie tego problemu Za wczasu informuje ze mam strone na www.tnb.pl jesli ma to jakies znaczenie.
Descentes
Hallooo naprawde nikt nie moze pomoc? ;/ sorry za spam... ale naprawde mi zalezy...
memory
pokaz mi te statystyki, to ci pomoge
Descentes
Plemiona plus lub TW stat lub Ranking z Plemion.pl

I chcialabym zeby otwarlo sie to w srodkowym panelu po kliknieciu w Dormitoria na tej stronie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.