Witam, nie wiem czy do końca piszę w dobrym temacie, za co ew. z góry przepraszam.
Problem polega na tym, że mam skrypt w JS, który dzięki API Google i ReverseGeocoder pobiera za pomocą długości i szerokości geograficznej adres oraz kilka dodatkowych danych.
http://www.kopnet.pl/geo/?lat=50.314777360...667144775390625
Są to przypadkowe wartości dł. i szer. geo. z miejscowości w której mieszkam.
Wszystko ok, dane mam, ale, potrzebuję je w formacie XML po załadowaniu strony, tzn, ma być to czysty plik XML, ale do pobrania adresu potrzeba załadować przynajmniej 2 pliki JS ( a z tego co wiem XML na to nie pozwala, może że się mylę ).
Rozwiązaniem problemu jest skorzystanie z AJAX-a i wrzucenie tych danych do osobnego pliku XML, a potem załadowanie go ręcznie, jednak jest to rozwiązanie pośrednie i mało satysfakcjonujące.
Problem jest jeszcze w tym, że muszę otrzymać wiadomość z linku z którego zostało wysłane zapytanie.
Jest to potrzebne do serwera zbierającego informacje z GPS ( wysłane przez program poprzez GPRS ), a następnie serwer przekazuje dł. i szer. na wybraną stronę.
Jeśli ktoś ma pomysł jak ew. można rozwiązać ten problem albo inny sposób na pobranie adresu mając tylko dł. i szer. geo.