Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/mysql]Nie mogę nawiązac połączenia z Mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
qntakt
Mój plik index.php wygląda następująco:

1. <?php
  2.  
  3.  include("functions.php");
  4.  
  5.  
  6.  $dozwolone=array('aktualnosci','ksiega','ksiega_dodaj','aktualnosci_dodaj',);
  7.  
  8.  if (isset($_GET['pokaz'])) $pokaz=$_GET['pokaz']; else $pokaz=$dozwolone[0];
  9.  if (isset($_POST['pokaz'])) $pokaz=$_POST['pokaz'];
  10.  if (strpos($pokaz,'.')!==false) $pokaz=$dozwolone[0];
  11.  if (file_exists($pokaz.'.php') && in_array($pokaz,$dozwolone)) $pokaz.='.php';
  12. else $pokaz='html/'.$pokaz.'.htm';
  13.  
  14.  
  15.  $link = mysql_connect("127.0.0.1","root","krasnal") or die ("Nie można nawiązać połączenia.");
  16.  mysql_select_db("portal");
  17.  include('schemat.php');
  18.  if (file_exists($pokaz)) include($pokaz); else info('Nie znaleziono pliku.','blad');
  19.  mysql_close($link); 
  20. ?>

Korzystając z adresu localhost, wszystko działa, jednak po przesłaniu wyświetla się komunikat o niemożliwości uzuskania połączenia. Dlaczego?[php][/php]
nospor
Cytat
jednak po przesłaniu
Po przeslaniu gdzie? Do obcych? Czy na inny serwer? Jak na inny serwer, to zapewne tam dane do bazy powinny byc inne.

pozatym nie:
die ("Nie można nawiązać połączenia.")
a:
die (mysql_error())
qntakt
Wysyłam pliki na serwer ftp ,a po wpisaniu w przeglądarkę adresu url, wyświetla mi się napis o błędzie - "Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: YES)"
nospor
No to ci przeciez powiedzialem co masz nie tak:
Cytat
to zapewne tam dane do bazy powinny byc inne.
Czego nie rozumiesz? Musisz podac wlasciwe dane do bazy: uzytkownik i haslo. Ale to ty musisz wiedziec dla jakiego usera ci dali dostep na tamtym serwerze a nie ja

proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole:
Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.