Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: fckeditor again
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kropla
witam

temat już chodził ale niestety nie mogę znaleźć pomocy na innych postach

otóż chodzi po raz kolejny o upload plików jak również o przegladanie np. zdjęć

próbowałem zastosowac się do posta http://forum.php.pl/index.php?showtopic=37...mp;hl=fckeditor ale...

o ile w plikach

\FCKeditor\editor\filemanager\browser\default\connectors\php\config.php
\FCKeditor\editor\filemanager\upload\phpconfig.php

zmieniłem wartośći

1. <?php
  2. $Config['Enabled'] = true ;
  3. ?>

w obu plikach mam
  1. <?php
  2. $Config['UserFilesPath'] = '/UserFiles/' ;
  3. ?>

założyłem katalog UserFiles w katalou głównym serwera

i niestety nic nie moge upload-ować

w tym poście którym podałem jest też polecenie

A co do uploadu:
1. W fckconfig.js trzeba znaleźć tą linię:
KOD
FCKConfig.ImageBrowser = true;

I pod spodem wpisać lub odkomentować:
KOD
FCKConfig.ImageBrowserURL = FCKConfig.BasePath + 'filemanager/browser/default/browser.html?Type=Image&Connector=connectors/php/connector.php';

niestety... w pliku fckonfig.js NIE MAM ani czegoś takiego FCKConfig.ImageBrowser ani FCKConfig.ImageUpload = true;

mam fckeditor-a 2.3.2 bardzo proszę o pomoc
sticker
dobra nie wiem czy coś pomoge bo juz nie pamietam za wiele gdzie ja to wszystko ustawiałem ale tez miałem niezłe przejścia z tym ustawianiem:

to co znalazłem:
1. fckconfig.js -->
var _FileBrowserLanguage = 'php' ;
var _QuickUploadLanguage = 'php' ;

FCKConfig.LinkUploadURL = FCKConfig.BasePath + 'filemanager/upload_news/' + _QuickUploadLanguage + '/upload.' + _QuickUploadLanguage ;

FCKConfig.ImageUploadURL = FCKConfig.BasePath + 'filemanager/upload_news/' + _QuickUploadLanguage + '/upload.' + _QuickUploadLanguage + '?Type=Image' ;

2. FCKEditor/editor/filemanager/upload_news/php/config.php

$Config['Enabled'] = true;

$Config['UserFilesPath'] = '/img/news/' ;

to samo dla browsers...... w configu

3. do tego stworzć trzeba sobie folderek img/news ( w moim przypadku ) i nadać uprawnienia zapisu użytkownikowi http

Powodzenia
rezyd
ja nie mam problemu z uplodem i zalożeniem folderu tylko czy przy ładowaniu zdjęcia (w trekście) jak jest wybierz obrazek to powinna pojawiać się tylko lista plików (nazwy) czy też ich miniaturki questionmark.gif?
sticker
Cytat(rezyd @ 16.11.2006, 11:58:24 ) *
ja nie mam problemu z uplodem i zalożeniem folderu tylko czy przy ładowaniu zdjęcia (w trekście) jak jest wybierz obrazek to powinna pojawiać się tylko lista plików (nazwy) czy też ich miniaturki questionmark.gif?

odpowiedziałeś nie do t ego posta snitch.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.