Mam nadzieję, że odnalazłem odpowiednie forum oraz odpowiedni dział na zadawanie takich pytań.
Mój ukochany profesor od informatyki zadał nam zadanie do wykonania. Polecenie brzmi: Stwórz stronę, która będzie liczyć x i y z układu równań za pomocą metody współczynników. Będzie ona pobierać zmienne a,b,c,d,e,f i wyświetlać wynik. Dodatkowo ma ona rysować wykres.
Oto co do tej pory zmodziłem
Cytat
<?php $image=ImageCreate($600,$400); $background=ImageColorAllocate($image,0,0,255); $white=ImageColorAllocate($image,255,255,255); ImageFill($image,0,0,$background); $a=0; $b=0; $c=0; $d=0; $e=0; $f=0; $s=$w; $w=$a*$d-$b*$e ImageString($image,20,0,30,$s,$white); if($w==0){ ImageString($image,20,0,40,"Linie się pokrywają",$white); } if($w!=0){ $x=$c*$f-$b*$e/$a*$d-$b*$e; $h=$x; $y=$a*$c-$c*$f/$a*$d-$b*$e; $j=$y; ImageString($image,20,0,50,"X wynosi $h",$white); ImageString($image,20,0,60,"Y wynosi $j",$white); } ImageJpeg($image); ImageDestroy($image); ?>
Proszę mi powiedzieć co zrobiłem źle, co jest potrzebne, aby wszystko pięknie działało.
Z góry dziękuje!