Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][FPDF] Problem z zapisem.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sanath
Witam,

Od niedawna bawię się w FPDF'ie i natrafiłem na problem nie do przeskoczenia. Szukałem odpowiedzi w internecie, również bez sukcesu.

Tworzę dynamicznie dokument w PHP za pomocą biblioteki FPDF (wersja1.6). Jeśli kończę skrypt
  1. $fpdf->Output("test.pdf", "F");
wszystko zapisuje się ładnie na serwerze w głównym katalogu, plik jest otwieralny i wygląda poprawnie. Jednak założeniem jest umożliwienie zapisu userowi "na komputer". Z specyfikacji wynika (http://www.fpdf.org/en/doc/output.htm), że należy jedynie w drugim argumencie podstawić zamiast "F" - "D". Skrypt powoduje ściągniecie pliku i umożliwia zapis w wyznaczone miejsce. I tu zaczynają się schody... przy otwieraniu, pojawia się komunikat "plik nie zaczyna się od %PDF". Po wrzuceniu PDF'u do notatnika zobaczyłem, że zamiast samego kodowanego pliku na początku dodany jest skrypt strony z której funkcja została wywołana. podobnie dzieje się przy innych opcjach funkcji 'Output'.
nospor
No bo generujesz strone to się wyświetla - normalne smile.gif
Jak generujesz pdf to już nie możesz nic więcej pluć do przeglądarki a ty plujesz jeszcze swoją stronę .
sanath
Ok...

dorzuciłem do ataccess
  1. AddType application/octet-stream .doc .pdf

i do skryptu na początku

i końcu

1. die();

i działa. Dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.