Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: $_GET[]
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
invx
podobno IFRAME powinno sie unikac w tworzeniu WWW, z tego tez powodu z nich zrezygnowalem, i zastosowalam include(), ktury ustawiam zaleznie od parametru $_GET[mode], jednak pojawia sie problem, gdy z poziomu www dodaje jakas pozycje do menu. W tedy ta pozycja ma swuj nowy mode o jakiejs tam wartosci, kturej nie ma w index.php w skladni switch. Jak rozwiazac taki problem, czy dodajac pozycjo do menu, musze ingerowac w skladnie switch questionmark.gif
mike
Musisz ingerować w <b>switch</b>'a , no chyba, że jakiś panel admina wymyślny napiszesz. Ale możesz to napisać inaczej, wtedy nie będziesz musiał, ingerować w index.php. Ale będziesz musiał pamiętać o odpowiednich linkach i odpowiedniech nazwach pilków z modułami *.php.
  1. <?php
  2.  
  3. if( !empty( $_GET[ 'mode' ] ) )
  4. {
  5. if( file_exists( $_GET[ 'mode' ].'.php' ) )
  6. {
  7. include( $_GET[ 'mode' ].'.php' );
  8. }
  9. else
  10. {
  11. echo 'Brak takiego modułu.';
  12. }
  13. }
  14. else
  15. {
  16. include( 'home.php'); //domyślnie strona główna
  17. }
  18.  
  19. ?>

Spróbuj tak, chociaż nie wiem dlaczego tak boisz się switch'a. :wink:
invx
bo pozycje do menu dodaje z poziomu panelu admina, i klopotliwe bedzie ingerowac w index.php i bawic sie switchem.
Dravo
Ja dodam coś od siebie:
Ustal sobie wzór według którego będziesz tworzył moduły (lub cokolwiek innego). Wtedy kod będzie ładniejszy, szybszy i unikniesz wielu problemów :wink: .
Możesz napisać również klasę, która będzie zarządzała przekierowaniami i przy tym np. generowała statystyki. Masz wiele dróg i tylko od ciebie zależy, którą wybierzesz,
shpyo
[OT]
sry meen ale mnie jakaś KU****iCA bierze jak widze te byki ortograficzne!!!!!!!!!!!
[/OT]
invx
ja tak zle napisalem questionmark.gif, no cuz z polaka nigdy nie bylem dobry smile.gif
invx
Dravo a jak cos tekiego powinno wygladac??, co powinno zawierac??
Paul
[quote]ja tak zle napisalem questionmark.gif, no cu
notorycznie z tego co widze na forum popelniasz ten blad smile.gif

ma byc: [b]cóż
kalinowski
to switch tez edytuj skryptowo biggrin.gif
invx
ale jak ma wygladac taki wzór do tworzenia modułów. Co ma zawierać. I jak by to wyglądało z zastosowaniem klas.

P.S.
Paul dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.