Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Przycisk wyświetla ostatni zapis z bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
grzes22
Witam mam taki problem, otóż posiadam skrypt który wyświetla formularz do edycji kuponu
jednak gdy nacisnę przycisk przy obojętnie jakim kuponie zawsze wyświetla mi odsatni kupon który został zapisany do bazy.
Co i gdzie powinienem dodać żeby to zadziałało.

1. $wynik = mysql_query('select idkupony, data_kuponu,stawka,bukmacher,ako, rozliczenie from kupony where uzytkownik_login = \''.$_SESSION['uzytkownik'].'\' ' ) or die ('Błąd w zapytaniu');
  2.  
  3. if(mysql_num_rows($wynik) > 0)
  4. {
  5.  
  6. /* jeżeli wynik jest pozytywny, to wyświetlamy dane */
  7.  
  8. //echo "<td>data_kuponu</td>";
  9.  
  10. $numer_kuponu =0;
  11.  
  12. while($r = mysql_fetch_assoc($wynik))
  13. {
  14. $numer_kuponu++;
  15. echo '<table align="center" >';
  16. echo '<form action="skrypt.edytuj_kupon.php" method="post">';
  17. echo '<tr><td>'.$numer_kuponu.'</tr></td>';
  18. echo '<input type="hidden" name="id" value="'.$r['idkupony'].'"/>';
  19. echo '<tr><td><input class="register" type="text" name="idkupony" value="'.$r['idkupony'].'" /></tr></td>';
  20. echo '<tr><td><input class="register" type="text" name="data_kuponu" value="'.$r['data_kuponu'].'" /></tr></td>';
  21. echo '<tr><td><input class="register" type="text" name="stawka" value="'.$r['stawka'].'" /></tr></td>';
  22. echo '<tr><td><input class="register" type="text" name="bukmacher" value="'.$r['bukmacher'].'" /></tr></td>';
  23.  
  24.  
  25. $idkupony = $r['idkupony'];
  26. $wynik_1 = mysql_query ('select idkupony, idzdarzenia,zdarzenie,typ,wynik,zal_nzal,kurs from kupony, zdarzenia where uzytkownik_login = \''.$_SESSION['uzytkownik'].'\' AND idkupony="'.$idkupony.'" AND idkupony=kupony_idkupony ' ) or die ('Błąd w zapytaniu' .mysql_errno());
  27.  
  28. while($r_1 = mysql_fetch_assoc($wynik_1))
  29. {
  30. echo '<table align="center"><tr>';
  31. echo '<tr><td><input class="register" type="text" name="zdarzenie" value="'.$r_1['zdarzenie'].'" /></tr></td>';
  32. echo '<tr><td><input class="register" type="text" name="typ" value="'.$r_1['typ'].'" /></tr></td>';
  33. echo '<tr><td><input class="register" type="text" name="kurs" value="'.$r_1['kurs'].'" /></tr></td>';
  34. echo '</tr></table>';
  35. }
  36. echo"</td></tr>";
  37. echo '<tr><td><input class="register" type="text" name="ako" value="'.$r['ako'].'" /></tr></td>';
  38. echo "<tr><td>";
  39. echo "</td>";
  40. echo "<tr><td>";
  41. echo '<input type="hidden" name="idzdarzenia" value="'.$r_1['idzdarzenia'].'"/>';
  42. echo '<ul class="centerbutton"><input type="submit" value="Edytuj Kupon" /></ul>';
  43. echo "</td></tr>";
  44. echo "</tr>";
  45. }
  46. echo '</form>';
  47. echo "</table><br />";
pedro84
Na moje oko drugie zapytanie powinno wyglądać tak:
  1. SELECT idkupony, idzdarzenia,zdarzenie,typ,wynik,zal_nzal,kurs FROM kupony, zdarzenia WHERE uzytkownik_login = \''.$_SESSION['uzytkownik'].'\' AND idkupony="'.$idkupony.'"
grzes22
Bląd numer 1064.
Jest to skrypt, który wyświetlał mi wszystkie kupony, wrzuciłem go tylko w formularz , dodałem przycisk i myślałem, że wszystko będzie działaćquestionmark.gif
evolucja
A mi się wydaje, że problem leży po stronie skryptu edytującego "skrypt.edytuj_kupon.php".
grzes22
po stronie skrypt.edytuj_kupon.php nie ma nic oprócz przypisania zmiennych i ich wypisaniu
evolucja
Czekaj, czekaj.. Ten skrypt powyżej wyświetla wszystkie kupony i przy każdym z nich button Edytuj kupon który wysyła formularz do "skrypt.edytuj_kupon.php"? Czyż nie jest tak?
pedro84
Cytat(grzes22 @ 23.01.2010, 17:43:27 ) *
Bląd numer 1064.
Jest to skrypt, który wyświetlał mi wszystkie kupony, wrzuciłem go tylko w formularz , dodałem przycisk i myślałem, że wszystko będzie działaćquestionmark.gif

Ahh, przepraszam. evolucja, ma rację. Wrzuć cały kod pliku skrypt.edytuj_kupon.php
grzes22
dokładnie tak
evolucja
No to wrzucisz ten plik wkońcu czy nie? smile.gif
grzes22
pisałem, że skrypt.edytuj_kupon.php narazie zawiera tylko coś takiego

1. <?php
  2. include_once('db_config.php');
  3. polaczenie();
  4. //pobieranie danych do edycji kuponu
  5. $idkupony = $_POST['id'];
  6. $data_kuponu = $_POST['data_kuponu'];
  7. $stawka = $_POST['stawka'];
  8. $bukmacher = $_POST['bukmacher'];
  9. $ako = $_POST['ako'];
  10.  
  11.  
  12. echo '<p class="kupony">';
  13. echo 'Idkuponu: ' .$idkupony.' <br />';
  14. echo 'Data Kuponu: ' .$data_kuponu.' <br />';
  15. echo 'Stawka: ' .$stawka.' <br />';
  16. echo 'Bukmacher: '.$bukmacher.' <br />';
  17. echo 'Ako: '.$ako.' <br />';
  18.  
  19. echo '</p>';

?>
evolucja
W kodzie z pierwszego postu przenieś linijkę 46(zakończenie forma) przed 45(zakończenie whilea). Bo w takim wypadku generuje ci po prostu jeden formularz dla wszystkich kuponów... A ty masz mieć osobny dla każdego smile.gif
Szeszek1992
Ten skrypt powinien być ok. Według mnie należy przerobić skrypt, który podałeś na początku.
PS Evolucja wyprzedziłeś mnie.
grzes22
Wszystko śmiga jak należy. Wielki dzięki.
A tu takie pytanie trochę poza tematem
Jeśli wyciągam dane z bazy to czy najlepiej je przedstawić w tabeli czy z okazji tego, że tabele są coraz rzadziej stosowane, mamy na to jakieś inny sposób??
evolucja
Dlaczego uważasz, że tabele są coraz rzadziej stosowane? Przecież one zostały stworzone do prezentacji danych.. No chyba, że masz na myśli stosowanie tabel do kodowania layoutu- to wtedy owszem, coraz rzadziej się tego używa.
grzes22
Aha ok. Wielki dzięki za wszystkie odpowiedzi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.