Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Menu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Daniel191613
mam zrobione menu w css i w Firefox jak wejdę w jakiś link to menu nie działa tak jak powinno czyli jeden obrazek wogole sie nie wczytuje

a tutaj daje jeszcze jak to wygląda
Menu

1. <a id="gora_2" href="index.html"></a>
  2. <a id="gora_4" href="about.html"></a>
  3. <a id="gora_6" href="gallery.html"></a>
  4. <a id="gora_8" href="contact.html"></a>

CODE
#gora_2 {
background-image: url(images/home1.gif);
float:left;
font-size:10px;
height:128px;
width:128px;

}

#gora_2:hover{
background-image: url(images/home.gif);
float:left;
height:128px;
width:128px;
}

kantek
U mnie all działa, jak wszedłem na Twoją stronkę (pewnie coś poprawiłeś).
Chodziło Ci o ten link HOME questionmark.gif

Rada:
dodaj " outline:0; " w stylu linków, żeby pozbyć się tych kropeczek na linkach

Pozdrawiam
Daniel191613
tak chodziło o home about contact i gallery kliknijcie na każde po kolei i nie będzie działać tak ja powinno ponieważ przyciski powinny się odbijać a się nie odbijają
hiszpanespaniol
problemem nie są obrazki same w sobie (swoją drogą świetny pomysł. niezły efekt "tanim kosztem"), ani HTML/css.

Problem leży po stronie przeglądarki i cache (chyba). Mianowicie Twoje gif'y mają animację która odbywa się tylko raz. Przy pierwszym wejściu na stronę wszystko jest ok. Gdy jednak np. otworzysz sam obrazek w przeglądarce, np http://waf3l.ugu.pl/images/gallery.gif to animacja tak jakby się już odbyła (można ją ujrzeć jedynie wciskając ctrl+f5 w Fx) i nie wykonuje się ponownie. Kombinuj więc w tą stronę. Może jest jakieś rozwiązanie javascript które usunie obiekt jakim jest obrazek i stworzy go ponownie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.