Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript][AJAX] Którą ksiąke wybrać
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
___
Witajcie,
mam taką prośbę o pomoc w wyborze książki. Siedzę już w Ajax'ie troszkę, tzn mam na swoim koncie kilka prostych rzeczy jak dodawanie komentarzy, proste logowanie, wyszukiwanie z podpowiadaniem. Ale chcę się dalej rozwijać, a że mam możliwość zakupu trochę taniej książki to chciałbym prosić o pomoc w wyborze takiej, która coś wniesie tzn. z której coś się nauczę a nie będzie to kolejna książka typu co to jest Ajax i jak utworzyć obiekt Requesta.

Mój wybór padł na 3 książki:

Ajax dla zaawansowanych. Architektura i najlepsze rozwiązania
AJAX i JavaScript. Tworzenie i optymalizacja aplikacji sieciowych
AJAX i PHP. Praktyczny kurs

Przeczytałem już książki:

Ajax w akcji
Ajax. Zaawansowane programowanie
AJAX i PHP. Tworzenie interaktywnych aplikacji internetowych

Czy uważacie, że któraś z zaproponowanych książek wniesie mi coś nowego questionmark.gif czy w ogóle warto kupować kolejną książkę o Ajax'ie questionmark.gif
skowron-line
W każdej książce o Ajaxie jest to samo jak zrobić obiekt i przykłady rozwiązań tak więc moim zdaniem nie warto w to inwestować. Lepiej na necie poczytaj albo już wogóle zainteresuj się jakąś biblioteką do obslugi JS i Ajax typu jQuery, Mootools, Dojo itp.
bregovic
Popieram skowrona (no pun intended biggrin.gif). Polecam zwłaszcza jQuery - poprawiło znacznie moją znajomość OOP w JavaScript. Ale jestem nieobiektywny - książki o programowaniu kupuję zazwyczaj tylko bardzo teoretyczne. Całą resztę można znaleźć na sieci, i jest bardzo często lepiej napisane niż w przeciętnej książce.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.