Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: www.zgapa.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
pieto
Witam,
od długiego czasu pracuję nad dużym projektem, chciałbym rzetelnej oceny serwisu - na tym mi zalezy - nie jest to jest wersja finalna - tu i ówdzie widać mniejsze i większe błędy ale ogólnie poddaję się riposcie

http://www.zgapa.pl

Przy okazji zapraszam do uzupełniania katalogu stron:
http://www.zgapa.pl/data_files/index.php?m...p;id=dodaj_link

oraz treści:
http://www.zgapa.pl/data_files/index.php?m...p;id=dodaj_info

Czekam na uwagi i wskazówki, wszelkie życzenia mile widziane.
kwiateusz
tabelki, centery, dokument.write, twarde spacje do robienia marginseów po prostu tragedia w kodzie...

co do wyglądu całkiem nieźle, tyle ze w menu długo trzeba czekac az wczyta sie obrazek po najechaniu na menu...
pieto
no niestyty przyzwyczajenia z dreamweaver
i inne bagi powodują ze nie ma kiedy zająć się przejrzystoscią kodu,
chociaz mysle ze efekt koncowy i pierwsze wrazenie sie liczy .... a widze ten się podoba biggrin.gif
TranceAddict
"no niestyty przyzwyczajenia z dreamweaver"
jeju czego to ludzie uzywaja biggrin.gif dobra kodu nie oceniam bo wiesz jak jest snitch.gif

co do wygladu to za ciasno - jakieś padding, margin by sie przydały, nie wiem na czym skupić wzrok i jak wchodze na strone to pierwsze wrazenie jest takie "kurde ale o czym ta strona?" dopiero jak dopatrze sie menu to mniej wiecej rozumie, gradienty brzydkie - wolałbym łagodniejsze przejscia, top tez taki sobie

pzdr tongue.gif
devnul
Cytat
inne bagi
BUGI sie pisze a nie bagi - bag to bagarz BUG to błąd

co do oceny to lay do mnie nie przemawia - napaćkane strasznie - mało czytelnie - przy dłużyszym przebywaniu na stronie można oczopląsu dostać
Zeman
Osobiście mam mieszane odczucia dlatego, że:
1. trzeba jeździć myszką żeby sprawdzić co jest klikalne
2. ogólnie trochę można dostać oczopląsu to znaczy można się zgubić wizualnie, być może tytuły są zbyt podobne wizualnie do treści albo może za duże obrazki przy tytułach.
3. Niby się od tego odchodzi, ale akurat w tej grafice to co nie jest linkiem wydaje się być linkiem (niebieski kolor), a to co jest linkiem to nie zawsze widać.

Ogólnie ciężko się połapać trochę.

Do kodu nie zaglądam.
artur81
Cytat(pieto @ 10.04.2007, 18:22:21 ) *
no niestyty przyzwyczajenia z dreamweaver

No nie załamuj mnie, wg mnie to po prostu nie umiesz korzystać z tego programu.
W Dreamweaverze bardzo dobrze się pisze również kod nie-tabelkowy.
Co do strony to jak na mój gust za bardzo naćkana.
devnul
@artur81: pisanie ujdzie - ale jak DW potnie layout to bój się Boga i chyba właśnie o takie przyzwyczajenie chodziło
Speedy
Wygląd mi się nie podoba. Nie jest w moim guście. Wg mnie strona nie jest przejrzysta, a na stronie głównej jest zbyt duży natłok informacji - mnóstwo treści wyświetlonych za pomocą małych literek. Nie wiadomo, na czym skupić wzrok.

Poza tym, jeżeli jest to serwis, w którym każdy może coś dopisać, a same treści nie są zanadto kontrolowane, to możesz być pewien, że jego zawartość merytoryczna będzie (lub jest) na niskim poziomie. Szkołę już kończę i mnie takie strony potrzebne teraz nie będą winksmiley.jpg, ale nauczyłem się, że na serwisach tego typu nie można polegać podczas poszukiwania konkretnych informacji. Wszystkie te ściągi.pl itp., to masa nierzetelnych informacji, wśród których jedna na milion jest godna uwagi.
Zauważyłem też działy encyklopedia i tablice. Szczerze mówiąc, wolałbym poszukać chociażby w Wikipedii tego, co mnie interesuje, niż na takiej stronie, w tych właśnie działach.
Jako przykład dobrej strony, która może być pomocą naukową np. w liceum mogę podać serwis: http://klp.pl, który podoba mi się pod względem zarówno wizualnym, jak i merytorycznym, bo na pewno tworzą go kompetentni ludzie.
Pomimo moich krytycznych uwag, podziwiam Cię za wysiłek, który włożyłeś w stworzenie tego serwisu. Niewykluczone, że ktoś może kiedyś z zawartych w nim informacji zrobić użytek.

Pozdrawiam.
Ociu
Mnie najbardziej zaskoczyło:
Cytat
Sorry! This document can not be checked.
Sorry, I am unable to validate this document because on line 537 it contained one or more bytes that I cannot interpret as utf-8 (in other words, the bytes found are not valid values in the specified Character Encoding). Please check both the content of the file and the character encoding indication.

Polecam poprawić.

PS. Musiałeś dawaj adres taką wielką czcionką ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.