Kildyt
27.03.2007, 08:19:53
Witam szanownych forumowczłów
Kompletnie nie miałem pomysłu na design więc pouzbierałem szczątki z mojej głowy, które pozostały po innych projektach.
Oto design na portfolio i blog:

Proszę także o ocenę loga:

Proszę o ocenę. :roll2:
kriqs
27.03.2007, 08:40:37
normalnie mnie rozwaliles
design RZYCIE ROXXX

cokkies

co to jest ty wogole umiesz pisac

jak nie jestes pewnien co do wyrazu to google on ci podpowie prawdziwa skladnie
Kildyt
27.03.2007, 08:55:27
Prosiłem o ocenę designu a nie zawartej w niej treści! Ja grafice nie trzeba uwarzać na tekst, który i tak się nie znajdzie na stronie.
Prosze o ocenę designu, a nie jak kolega wyrzej treści.
PS Twoja ocena jest naprawdę bardzo szeroka.
devnul
27.03.2007, 11:43:45
robienie designu nie zwalnia z nie robienia błędów - a swoją drogą to ta gigantyczna pasja to mi taki jeden film przypomina. layout beznadziejny - grafiką to Ty sie lepiej nie zajmuj. Wszystko od góry do dołu kompletnie do mnie nie przemawia. logo też blade. Ocena 1/10 za rozwalające "rzycie" (normalnie dałbym 0)
Michal2000
27.03.2007, 12:18:18
Cytat(devnul @ 27.03.2007, 12:43:45 )

robienie designu nie zwalnia z nierobienią błędów - a swoją drogą to ta gigantyczna pasja to mi taki jeden film przypomina. layout beznadziejny - grafiką to Ty sie lepiej nie zajmuj. Wszystko od góry do dołu kompletnie do mnie nie przemawia. logo też blade. Ocena 1/10 za rozwalające "rzycie"
eee... troche za ostro

Grafika, moim zdaniem nie najlepsza, niby wyróżnia sie od tych wszystkich szablonów, ale mi nadal wydaje sie taka, marna szablonowa. Może dlatego, ze nie lobię takiej kolorystyki :/
Moli
27.03.2007, 12:31:08
Cytat
Kompletnie nie miałem pomysłu na design więc pouzbierałem szczątki z mojej głowy, które pozostały po innych projektach.
To widać. Design bardzo kiepski, do kosza i od nowa

Co do logo za puste, napis z odbiciem i czymś przy pierwszej literze (bo nie wiem co to jest

). Też w to samo miejsce co design

Co do błędów, to się nie czepiam. Wstyd trochę ale to już Twoja sprawa
vieri_pl
27.03.2007, 13:36:46
Słabiutko, oj i to bardzo, jeżeli to ma być Twoje portfolio to zamiast pisać bzdury typu 'cokkies' wklej coś z lorema (hint -> lipsum.com)
Grafika słaba, nagłówki takie wielgachne, ja nie wiem co chciałeś osiągnąć. Jakieś podejście pod web 2.0 i TAG`i?
Tak jak ktoś napisał, do kosza i pomyśl jeszcze raz
Kildyt
28.03.2007, 08:03:56
Z wszystkimi waszymi ocenami się zgadzam. To nie było to co chciałem.
Dalej nie mam żadnego pomysłu na ten design. Jakaś klątwa, czy co? Ehh...
Może to będzie lepsze:

Cały czas nie wiem jak zrobić te menu bo teraz mi nie wyszło.
Co do logotypu to pierwsza litera to:a co daje anorak, czyli kurtkę eskimosów.
PS Ciągle to nie jest to co chce.
skowron-line
28.03.2007, 09:11:12
-pusto z prawej
-pusto u gory
-zolty z zielonym nie pasuje
-menu beton
ogolnie slaby nudny design ten 1 chyba byl lepszy ale ciagle slabo
devnul
28.03.2007, 11:11:52
tak jak poprzednio tak i teraz beznadziejnie - podpinam sie pod uwagi poprzednika
phpion
28.03.2007, 13:19:38
- kolorystyka z dupy - kolory zupełnie do siebie nie pasują (http://colorblender.com)
- typografia leży - tak swoją drogą: po co 90% tekstów piszesz kursywą?
- logo daremne - efekt szklanego odbicia (i tak mizerny) psuje to tło, które jest pod napisem
- ten motylek (ćma?) to po co?
- paseczki po prawej kojarzą mi się z 'Rozmowami w toku' E. Drzyzgi, jednak są wciśnięte na siłę
- 'Techniką webmasterską interesuję się już od 8 roku życia' - czyli masz 8 lat? Sory na uszczypliwość ale tak to można odebrać
Jak dla mnie 0,5/10. Widać, że lay robiony na siłę (sam przyznajesz, że nie masz pomysłu). Sory.
Kildyt
30.03.2007, 08:49:33
Może wreszcie ten będzie lepszy.
Gdy go tworzyłem wkońcu poczułem to na co czekałem od samego początku - twórczość.
Jest kilka niedociągnięć ale jest chyba lepszy od poprzednich.
Odbiłem się trochę od kolorystyki niebieskiej i wyszło mi coś takiego:

Tylko nie wiem czy w logu dać kwadraciki czarno-białe czy sam gradient niebieski tak jak tutaj:

Proszę o ocenę designu i loga.
Edit
Hmm, ten paseczek muszę jeszcze dopracować bo za bardzo nie współgra z innymi elementami.
W logu nie ma być "fot" tylko "for". Proszę nie zwracać na to uwagi.
Moli
30.03.2007, 10:13:47
- Pusto.
- Brzydkie tło.
- Czcionka nie pasuje.
- I to logo w kratkę brzydkie.
Co do logo, to nie podoba mi się efekty wypukłości.
devnul
30.03.2007, 12:01:20
straszna lipa i popylina w jednym - widać że starasz się zrobić to na siłe - a w takiej sytuacji lepiej wcale nie robić i poczekać na przypływ weny i (sory za szczerość) umiejętności
Ociu
30.03.2007, 12:46:48
Jej z 3 projektem troche przesadziłeś. Posiedź i popatrz sobie na swój projekt przez więcej niż 5 min.
devnul
30.03.2007, 12:58:04
5 minut? to chyba nic nie da :| ja proponuje zapaść w sen wiosenny i może tak na środek lata się wybudź (jak już się porządnie prześpiz z projektami) a sam dojdziesz do podobnych wniosków
phpion
30.03.2007, 15:30:02
http://img300.imageshack.us/my.php?image=69970286wy9.jpgi jaką ty chcesz dać tutaj czcionkę? Białą? Czarną? Ciemno-pietruszkową? Człowieku, czy nie widzisz, że .żaden.kolor.czcionki. nie będzie czytelny na takim tle? Widzę, że uparcie się trzymasz tego logo - spoko, ale czy nie masz wrażenia, że jest zbyt duży odstęp między 'r' i 'a'? Czy nie wygląda to troszkę jak 'anor ak'?
Poza tym, tak teraz patrzę: co Ty tutaj nazywasz 'designem'? Przecież tu jest tylko graficzne tło i logo oraz tekstowe menu i slogan (swoją drogą: wierzysz w niego?

)
Tyle.
// EDIT:
odniosłem wrażenie, że dajesz w każdy design nowe gadżety i filtry jakie właśnie odkryłeś w programie graficznym - rób to z głową i ze smakiem, a nie 'wow, nowy efekt, pierdyknE se go na stronE, yeah'
Może trochę taki [ot] bez oceny ale:
czy jak patrzycie na tą niebieską "plamę" w ostatnim projekcie, to nie wydaje wam się, że ona się jakby rusza, "zwęża do środka"? (musicie się wpatrywać na boki tej plamy, lub na jej środek)

/fajne złudzenie optyczne
devnul
30.03.2007, 16:26:43
no coś jakby pulsowała - co nie zmienia faktu że jako lay jest beznadziejne
Ociu
31.03.2007, 07:39:13
Cytat(devnul @ 30.03.2007, 13:58:04 )

5 minut? to chyba nic nie da :| ja proponuje zapaść w sen wiosenny i może tak na środek lata się wybudź (jak już się porządnie prześpiz z projektami) a sam dojdziesz do podobnych wniosków
Mnie raczej chodziło o to, że projekt strasznie daje po oczach.
Kildyt
31.03.2007, 21:39:27
Jak narazie nic nie będę kombinował na siłę. Zajmę się tym co robię od początku czyli programowaniem. Zabawię się w grafika ale jeszcze nie teraz. Dzięki wszystkim za surowe oceny, które dały mi co nie co do myślenia i zmotywowały mnie do działania nad bardzo imponująym projektem. Mam nadzieję, ze za niedługo spotkamy się na forum, ale już w charakterze oceny czystego kodu. Do zobaczenia wkrótce!
phpion
1.04.2007, 11:21:44
Sluszna decyzja.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.