Cytat(f(x) @ 7.11.2010, 00:46:11 )

Mam dosyć tej książki, Vademecum Profesjonalisty 3. Tak jak Symfonia C++ jest beznadziejna !
Bzdury gadasz. Nie ma książek idealnych i bezbłędnych. Po prostu ich nie rozumiesz, a to już Twój problem.

"Funkcja ta posiada następujący prototyp".
Wybacz, ale Ty masz raczej problem z językiem ojczystym, a nie z PHP. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego, że "prototyp" nie odnosi się wyłącznie do języków programowania.

Podsumowując. Książki nie polecam dla osób zaczynając naukę PHP i chcących napisać szybko coś.
Zamiast książce sam sobie świadectwo wystawiasz, bo nie chcesz się nauczyć PHP tylko "napisać szybko coś".

Mam dylemat co do kolejności zagadnień. Najlepiej opanować tak jak jest w Manualu PHP czy jakoś inaczej ?[/b]
Zamierzam się uczyć na ćwiczeniach a nie przepisywaniu kodu od rozdziału do rozdziału

To zrób to, co Ci powtarzają osoby w kilku różnych tematach - wyznacz sobie cele i konsekwentnie powiększaj swoją wiedzę o to, co Ci jest potrzebne, albo leć alfabetycznie w ramach fantazji. Bo z tego co widzę, to żadna książka i zaproponowane przez nie kolejności zagadnień Ci nie odpowiadają.
PS.
Cytat(f(x))
"Miałem styczność z programowaniem już w html"
Dawno się tak nie uśmiałam