Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ocena] Ocena naszej strony - Emerge Studio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
emergeWWW
Witam,

chciałbym przedstawić Państwu naszą nową stronę firmową Emerge Studio - http://emerge.pl/studio
Prosiłbym o oceny, opinie, sugestie - każde zdanie mile widziane.

No i zapraszam do dołączenia do fanów Emerge Studio na Facebook'u :-)
phpion
Dla mnie bomba! Jedyne co bym zmienił to wysokość topu na poszczególnych podstronach na wzór zakładki "Blog". Wydaje mi się, że zabiera za dużo miejsca w momentach, gdy liczy się treść. Ale generalnie super smile.gif
wookieb
Stronka estetyczne, łatwa w użyciu, wszystko jasne i klarowne, Cufon i inne bardzo ładnie. Wygląd 8/10 jak dla mnie
Ale kod to już inaczej. Kod HTML nie przechodzi walidacji.
Sprawdź e-mail jaki przyszedł z formularza kontaktowego i powiedz czy jego treść jest aby na pewno ok. Razi mnie jeszcze jedno dlaczego duża cześć strony (efekty itd) chodzą na javascripticie. Kumam, że jak świat dowiedział się o marnej możliwości stworzenia animacji w JS to wszyscy muszą to mieć ale bez przesady.

Całkowita ocena 8/10 także jest bardzo dobrze smile.gif
emergeWWW
Kod strony jest poprawny i semantyczny z wyjątkiem osadzania flasha (edytor TinyMCE, który działa w naszym CMS, jeszcze nie ma wbudowanej wtyczki do obsługi chociażby swfobject), dodatków Facebook'a (tzw. like box), który zażyczył sobie stworzenia własnych znaczników (tzw. FBML). Ramka fanów na stronie głównej wygląda tak:

1. <fb:like-box profile_id="137336769625207" width="366" height="182" connections="6" stream="false" header="false"></fb:like-box>

Na to już raczej nic nie poradzę, chyba, że ukryję to w jakiejś funkcji JS, ale to się raczej mija z celem.

Co do JS na stronie: jedynymi efektami na tej stronie jest lekkie fade'owanie, lazyloading (coś, co szczególnie przydało się w dziale Portfolio, gdzie jest długa lista z dość "ciężkimi" obrazkami) no i AJAX w formularzach. Widziałem strony bardziej przeładowane JS, na naszej, wydaje mi się, jest w sam raz.

Bardzo dziękuję za opinie i czekam na więcej smile.gif
Blame
Strona świetna smile.gif
Przyczepię się tylko, podobnie jak phpion, do topu na głównej stronie. IMO trochę za szybko się zmienia, tak o 2s i nie zatrzymuje się po najeździe myszką.
Ogólnie strona bardzo schludna i czytelna, 8/10.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.