Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [WWW] Filmoteka FLV
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Babcia@Stefa
Witam, i zapraszam do oceny mojego nowego, jeszcze nie ukończonego portalu. @EDIT Teraz do ponownej oceny.

http://babciastefa.boo.pl/flv/Filmoteka-FL...Stefa-Home.html

Można też wchodzić na url:
http://babciastefa.boo.pl/flv

Poprostu ten pierwszy url jest dla wyszukiwarek.

Opcje:
- Pobieranie filmów z różnych serwisów poprzez formularz AJAX
- Pobieranie filmów "zakładkowo" - to jest ta nowość, bez wyłączania filmu, bez przełączania strony, dosłownie sekunda od kliknięcia i mamy film
- Tutorial z zakładkami
- Lista obsługiwanyh serwisów
- Wyszukiwarka
- Podgląd pobranych mediów
- Najczęściej pobierane pliki
- Przeglądanie w ramce (player rozwala się w ie)
- Zmiana wymiarów obrazków
- Pomoc
- Informacje główne
- Lista ostatnich aktualizacji w definicjach serwisów
- Odtwarzacz muzyki
- Strony wiki (niewidoczne - kilka jest ukrytych w tematach pomocy smile.gif)
- Regulamin usługi

@edit
Działa z Internet Explorerem - od dnia 01.04.08
Pod FireFoxem również działa - tu najlepiej
Proszę o przetestowanie Operą - jakoś opera jest chyba zablokowana przez firewall (jakiś "kretyn" w domu zablokował operę...)

@edit
Proszę o ponowną ocenę winksmiley.jpg - od dnia ostatniej oceny bardzo wiele się zmieniło haha.gif

Dziękuję, Babcia@Stefa
sztosz
Wizualnie tak sobie. Za mała czcionka. Ładniej by to wyglądało jeśliby stopka też była ramce winksmiley.jpg Ogólnie jakoś tak układ tekstu jakby zupełnie nie przemyślany tylko wpisany i... zostawiony samemu sobie.

W budowie... więc działania nie ma co oceniać. Poczekam na skończone dzieło, bo bardzo spodobał mi się pomysł pobierania zakładkowego smile.gif A czy będzie konwersja do np. AVI? albo.. hmm... ulubionego mojego MKV? biggrin.gif
Babcia@Stefa
Co do konwersji to będzie strasznie ciężko... - to trudne wyzwanie winksmiley.jpg
Jeśli już uda mi się zrobić konwersję to będzie ona trwać jeden dzień (szybciej to mi serwer nie wytrzyma...) haha.gif

1. Jak stopka w ramce?!
2. Czepiasz się co do tego układu tekstu winksmiley.jpg
3. Jeszcze raz co do tej konwersji; mogę reklamować produkty konwertujące format FLV

Dziękuję, Babcia@Stefa
sztosz
Cytat(Babcia@Stefa @ 2.04.2008, 14:05:22 ) *
2. Czepiasz się co do tego układu tekstu winksmiley.jpg

Chcesz psalmy pochwalne czy ocenę użytkowników?
Babcia@Stefa
@edit
Ogólnie pomysł filmoteki dobry? smile.gif

Dziękuję, Babcia@Stefa
bim2
Plagiat!! Prawie identyczne jest tutaj: http://www.downflv.com/

Prosze administratorów o zamknięcie tematu. smile.gif
Babcia@Stefa
Muhaha...
To nie plagiat, stronę napisałem sam od zera, logo kamerki wziąłem z images.google.com, resztę grafiki wykonałem w programie PaintDotNet.
Kod strony edytowałem programem Notepad++, testowałem na PHP 5.2.5 i MySQL 5.0.24a

Nic nie skopiowałem, a strony u góry nie wiedziałem, kod strony różni się bardzo pomiędzy tymi stronami.

Post wyżej to tylko zemsta na odpowiedź w JEGO TEMACIE oraz zamknięcie tematu.

@down
Odpieram zarzuty...
Bim2 był moim kolegą, kiedy zobaczył w GG opis, zrobił identyczną stronę z bratem (BartG).
Zaraz dam wycinek z GG...

@edit
Dam jutro, jest na innym użytkowniku Windows (mam dwa smile.gif)

@edit
Owszem downloaderów jest masa ale jego strona wygląda wizualnie podobnie, pobieranie zakładkowe (ohmy.gif) - to moja nazwa, mój pomysł (nie znalazłem takiego czegoś w necie)

Pozdrawiam, Babcia@Stefa
fuqs
wg mnie temat uzytkownika powyzej nieslusznie zostal zamkniety, takich downloaderow w sieci masa

bim2 mial rowniez prawo zrobic wlasna storne tego typu
bim2
Bim2, bo zauważ, że forum nie pozwala na 3 literowe nicki. Zretszta to mój pierwszy nick w internecie (bim2@op.pl - pierwszy email nie używany).

Jeśli sam wszystko wykonałeś, to co sie czepiasz mnie o plagiat. Ja też sam wszystko wykonałem.

Tak, można nazwać to zemstą, bo ~Cysiaczek oznajmił, że nikt nie zgłaszał plagiatu nasz-pobór.pl kiedy wysunołem teze, że to też jest plagiat, a tematu nie zamknięto.

Proszę skończmy tą dyskusję. Należy nam się chyba po ostrzeżeniu bo urządzamy tutaj spam w temacie Oceny? Koniec dyskusji. To nie był plagiat!

EDIT:
Ja znalazłem pobieranie zakładkowe:
http://www.downflv.com/
Babcia@Stefa
Zapraszam do ponownej oceny serwisu.
Wprowadziłem dosyć dużo zmian i poprawek, lecz nadal jest dużo do poprawienia, potrzebne tylko Wasze opinie winksmiley.jpg

Dziękuję, Babcia@Stefa
.radex
doctype?

validator?

semantyka (tabelki => zuo)?

Logo jest delikatnie mówiąc niedopracowane. Nierówne czcionki, tekst nieczytelny (nachodzi na kamerkę która jest dziwacznie spłaszczona)...

Używanie javascriptu zamiast <input type=submit> - tragiczny pomysł.

PS. Nie bierz tego jako zbytnią krytykę - mam dziś po prostu zły dzień tongue.gif
Babcia@Stefa
Próbuję się dostosować do jakiegoś standardu wc3.org ale to jest chore!
Internet explorer rozwala mi całą stronę na większości z nich ohmy.gif

A niektóre są takie "przestarzałe" że nawet nie posiadają atrybutu id w znacznikach!

Nie wiem który wybrać, narazie się tym nie będę zajmował... jak będę mieć czas to poprawię jeśli ktoś mi podpowie jakiś standard.

Dziękuję, Babcia@Stefa
.radex
no fakt, walidator w3c jest trochę nie-taki, ale prawdopodobnie to są realne błędy. A do IE możesz użyć Conditional Comments
bim2
W Twojej ramce nie działa pobieranie z wrzuta.pl. Reszty nie chciało mi się sprawdzać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.