Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [strona] zumer.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Luciano
Witam,

Ocencie moj serwis zumer. Grafika jest dosyc prosta
poniewaz bardziej skupiam sie na tresci. Nie mniej jednak staram sie ja rozwijac na biezaco
dodajac jakies nowe elementy.
No ale najwazniejsze sa swieze informacje.

Prosze o jakies konstruktywne sugestie biggrin.gif
grom44
Pomijając szate graficzną, jest ok. Proste w użyciu i przejrzyste. I takie miało zapewne być
Zauważyłem jednak, że przy wyszukiwaniu niektóre artkuły pojawiaja sie dwa razy, nie wiem czy to błąd, czy tak ma być... snitch.gif . I ta czcionka jak na mój gust nie pasuje...
Pozdrawiam
Luciano
Co do podwojnych artykolow to glupi problem, ktory powstaje na etapie dodawania ich do bazy, jesli jeden serwis dal ten sam feed w roznych kategoriach.
Jaka czcionka by pasowala wg Ciebie ? (chetnie zmienie)
co do grafiki... brak slow.. staram sie ale ciagle nie wychodzi (i tak jest juz znacznie lepiej niz bylo na poczatku) smile.gif
Moli
Przy wyszukiwaniu, jest napisane że minimalnie 2 znaki trzeba wpisac, ale aby wyszukało coś trzeba 3 wpisac. Design może jest i prosty ale nie praktyczny. Po co takie wielkie menu pod topem, o topie już nie wspominam. Ocenianie mogłeś zrobić już bez wyskakującego "okienka". Na stronie "O serwisie" napisałeś że dzięki użytkownikom można lepiej znaleść informacje, a ja nic takiego nie zauwazyłem. Ocena nie ma wpływu na pozycje danego newsa. Rozumiem że AJAX jest teraz w modzie, ale co za dużo to nie zdrowo. Uzyłeś ajax tam gdzie nie powinno go być, a tam gdzie rzeczywiscie by ulatwił coś to go nie ma (np. stronicowanie, przechodzenie między stronami bez przeładowania strony było by dużo wygodniejsze.)

Ogólnie mi się zbytnio nie podoba, nie przemyślany serwis.
Luciano
Cytat(Moli @ 15.09.2007, 19:48:28 ) *
Przy wyszukiwaniu, jest napisane że minimalnie 2 znaki trzeba wpisac

Jest napisane, ze musi miec wiecej niz 2 znaki, ale widac, ze komunikat jest mylacy.. zmienie smile.gif

Po co takie wielkie menu pod topem

Mysle, ze to dobra sugestia.

o topie już nie wspominam.

tam w zasadzie topa brak biggrin.gif

Ocenianie mogłeś zrobić już bez wyskakującego "okienka".

na poczatku tka bylo ale ludzi rozpraszlay gwiazdki itd zdecydowalem sie na dodatkowe okno.

Rozumiem że AJAX jest teraz w modzie, ale co za dużo to nie zdrowo.

To jest subiektywne. W kazdym razie moim celem z pewnoscia nie jest wpychanie technologii na sile.

Uzyłeś ajax tam gdzie nie powinno go być, a tam gdzie rzeczywiscie by ulatwił coś to go nie ma (np. stronicowanie, przechodzenie między stronami bez przeładowania strony było by dużo wygodniejsze.)

Mysle, ze to rowniez dobra sugestia.

Dziekuje za opinie smile.gif
Moli
A tak technicznie, to rozwiązałeś to tak że newsy są pobierane za pomocą RSS z portali i zapisywane do Twojej bazy ?
Luciano
maly skrypcik odpalany przez crona co pewien czas.

ps. nieco poprawiony lay
http://img207.imageshack.us/my.php?image=laybn9.jpg
Daimos
strasznie ciasny lay smile.gif wiecej przejrzystosci w srodku strony i jak dla mnie jest nienajgorzej
neptunek
Cytat(Luciano @ 15.09.2007, 17:36:14 ) *
Witam,

Ocencie moj serwis zumer.

Od razu odrzuca po wejsciu - sprawdz jak wyglada przy rozdzielczosci 1024 - przewijanie tresci strony w prawo i lewo mija sie z celem, no chyba ze zaklada sie ze kazdy pracuje na wyzszych rozdzielczosciach, a ja po prostu mam za stary i za slaby sprzet.

Nawet jak zawartosc strony jest waska to i tak przewijanie prawo-lewo jest caly czas.
Turgon
Też sprawdziłem i kolega ma rację... Tragedia na 1024x768, a na 800x600 to już klapa totalna.
Luciano
Macie racje. To jest oczywisty i powazny blad. Dziekuje za zwrocenie mojej uwagi na to. I jeszcze raz dziekuje za opinie to naprawde pomocne.
stoprocent
Cytat
Też sprawdziłem i kolega ma rację... Tragedia na 1024x768, a na 800x600 to już klapa totalna.

Przepraszam ale nienawidze takich komentarzy. Jesli wyglada zle pod 1024 to wiadomo ze pod 800x600 bedzie gorzej i jesli ktos to napisal to po co potwierdzac ?
Przepraszam za dygresje.

1. Chcialem baaardzo ale to bardzo pochwalic autora za jego postawe, naprawde zadko sie zdarza w ocenach ze ktos przyjmuje z takim spokojem i z taki zaangazowaniem wszytkie uwagi. Duzy PLUS.

2. Co do strony to powiem krotko, wyglada przyjemnie i czysto. troche webdwazerowo. Tak dalej.
Luciano
W sumie dosyc powazny blad a lekarstwo proste. Dalem javascripta, ktory sprawdza rozdzielczosc. Jesli jest ponizej 1200 to usuwa trzecia kolumne ze strony startowej i zmniejsza miniwalna szerokosc storny. W zasadzie moze.. 9 linijek kodu.
Dzieki wielkie za pomoc... powoli z brzydkiego kaczatka zaczyna cos wyrastac biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.