Cytat(l30n @ 5.06.2007, 07:50:48 )

Ponieważ już kilka osób z forum zgłosiło się do mnie z prośbą o udostępnienie (także i odpłatnie) kodu serwisu pozwolę sobie tutaj wyjaśnić kilka spraw:
1. Serwis powstał jako praca inżynierska, stąd o ile mnie pamięć nie myli (będę musiał to jeszcze zrewidować), prawa do serwisu przez pierwsze pół roku od obrony ma uczelnia. Dlatego przez ten okres wstrzymam się z dystrybucją kodu.
To jak zrewidujesz to mozesz dac znac na forum.

Czy tak samo jest w przypadku pracy mgr? Kiedys pisalem i zrobilem do niej fajna aplikacje i nie wiem nawet czy mam obecnie do niej prawa czy nie :/
Cytat
no tak. login i hasło miałbyś w bazie. jeżeli zastosujesz jakieś 'hashowanie' hasła dobrym kluczem to nie ma mowy o jakimś wycieku.
no nie wiem. hash niewiele da, bo te hasla (tzn te do kont Allegro) musza byc dostepne w kazdej chwili, zeby program sie mogl zalogowac na twoje konto. uzywam snipa i tam tez to jest tak zrobione.
poza tym co piszesz sagittariuspl (o qlwebach), jest jeszcze takie niebezpieczenstwo, ze otwarty kod zaraz zostanie przejrzany przez wszelkiej masci hakerow. jak znajda jakies dziury, to beda mogli w latwy sposob skrasc dane z kazdego serwisu opartego na tym skrypcie.