Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]just grow...site
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
wojtków.P.
Startuję w pewnym konkursie o tematyce ekologiczno-biologicznej. I stworzyłem przykładowy projekt który według mnie jest nawet dobry. Ale ja jestem nieobiektywny stąd ten post. Adres strony:
http://konkurs.wojtkow.webd.pl chwilowo dostępna jest wersja pl i to bez tekstu tongue.gif
Chciałbym wiedzieć co myślicie o wyglądzie, technologii.
Z góry dzięki nawet za najbardziej surowe opinię.
Pozdrawiam
Zajec
U mnie? Oryginalny czarny pasek. No i napis"Site in progress...".
crash
Zajec: "Choose your language" smile.gif

wojtków.P.: za bardzo nie ma co oceniać... No dobra conieco jest: preloader, a ten jednak nie zachwyca smile.gif
wojtków.P.
Trzeba wybrać język .polski i Enter. Co do preloader'a nie mam poojęcia jaki wstawić jakieś sugestie?? CHodzi mi głównie o layout co myślicie o nim w ogóle nadaję się do czegoś opróćz kosza??
Zajec
Żadnego choose language u mnie.

Może gdybym Flasha zainstalował, ale po co mi się tam narażać na reklamy.

Pewnie kolejna stonka zrobiona we Flashu, które doskonale dałaby się wykonać w XHTML.
Pigula
no strona dopasowana jako tako do tematyki choc to wyjdzie po dodaniu tresci. jak Zajec napisal to mozna zrobic xhtml+css+ew. javascript chyba ze pozniej to rozbudujesz. ogolnie jestem przeciwny tworzeniu stron w calosci we flash. mozesz zrobic banner ale juz po co robic tresc i menu? chyba ze zamierzasz dla takich uzytkownikow jak Zajec robic dodatkowo strone w xhtml. pamietaj ze flash nie jest automatycznie instalowany tylko trzeba go doinstalowac. pozaty jak juz piszesz ze flash jest wymagany to po co robisz to na pasku zrobionym we flashu?? przeciez ta osoba co nie ma go zainstalowanego i tak tego nie zobaczy, a jak ma to co chcesz sie pochwalic ze umiesz robic strony we flashu?? tak to wyglada.
wojtków.P.
Zajec to ty strasznie zacofany jesteś jeżeli flash'a nie używasz ale coż niektórzy wolą stać w miejscu bardziej niż się rozwijać no trudno.
Pigula Ja wychodzę z założenia że każdy flash'a ma bo to jest już dość popularny program nie uważasz??. A co xhtml'a trzeba go jeszcze potrafić dry.gif. A co do tego paska to faktycznie muszę to zmienić nie pomyślałem w ten sposób sad.gif .
Vogel
Cytat(wojtków.P. @ 2006-01-16 22:09:10)
Chciałbym wiedzieć co myślicie o wyglądzie, technologji.
Z góry dzięki nawet za najbardziej surowe opinię.

1. nie ma takiego słowa: "technologji" winksmiley.jpg
2. http://www.alistapart.com/articles/flashsatay/ i poprawne osadzanie flasha w xhtml (aby ci potem żadne Zajce nie narzekały że widzą czarny pasek).

edit:
3. "Best viewed under 1152x864"? nieeenooo... moze lepiej zaprojektowac dla przecietnego uzytkownika? a tutaj nadal króluje rozdzielczość 1024x768.
Pigula
Cytat(wojtków.P. @ 2006-01-17 09:53:26)
Zajec to ty strasznie zacofany jesteś jeżeli flash'a nie używasz ale coż niektórzy wolą stać w miejscu bardziej niż się rozwijać no trudno.

to bardzo smiesznie brzmi w wypowiedzi osoby ktora nie zna xhtml, moze mi jeszcze powiesz ze html tez nie znasz? bylo juz w hydepark'u o tworzeniu stron flashowych chyba ktos dal do oceny taka strone i przy okazji postala dyskusja.

przepraszam za offtopic
wojtków.P.
Znam html'a i php ale to nie ma nic do rzeczy.
Vogel wielkie dzięki za tego linka dziś osadze swf'a tak jak tam ładnie to opisali. Technologie wyeliminowane biggrin.gif a rodzielczość cóż na 1024x768 pojawiaj się scroll dlatego 1152...
Zajec
Cytat(wojtków.P. @ 2006-01-17 08:53:26)

Jestem jak najbardziej za rozwojem sposobów budowania stron internetowych, byle tylko w dobrym kierunku. Tym co powiedziałeś jedynie się ośmieszasz.

Stwórz stronę korzystającą z XHTML+SVG, a zasłużysz sobie na porządne gratulacje. Korzystając jednak z zamkniętej, niekompletnie portowalnej i utrudniającej życie metody nic dobrego nie robisz.

P.S.
Na temat zacofania to proponuję zwrócić się do 88% polaków, którzy mają mniejszą rozdzielczość, niż przewidziałeś.
wojtków.P.
Kolego w rozdzielczośći 1024x.... równie dobrze można oglądać tą stronę. A te 88% wziąłeś skąd?? nie chcę się kłucić chciałem oceny no cóż... zawsze się znajdzie takie Zajec TOPIC END
kowal1122
ten kfiatek do mnie nie przemawia winksmiley.jpg
a tak to może być, moge ci dać conajwyżej 6/10 bo mugłbyś to zrobić lepiej...
Zajec
Trafiłem w czuły punkt? ;-) Wiem, że to popsuło ci całą koncepcję strony, ale pomyśl, że i tak lepiej wycofać się z niej teraz, niż za miesiąc.

Poza tym nie wyskakuj mi z "zawsze się znajdzie takie Zajec", a jeśli chcesz dyskusji to prosze konkretne argumenty.

Poza tym... Zadajesz mi pytanie, a potem walisz "TOPIC END". Człowieku :-|

http://ranking.pl/rank.php?stat=dimsPL

P.S.
Może podważysz jeszcze na koniec dane z ranking.pl? tongue.gif
vieri_pl
Zgadzam się z Zajęcem, przecież mało kto używa roździelczości większej niz 1024x768 ! A co do strony, oprócz preloadera nic tam nie ma co dowiadowywało by o Twoich umiejętnościach posługiwania się flashem... Patrząc na inne strony we flashu widać że one "żyja" coś się na nicj rusza i w ogole a Twoja no cóż...
NuLL
Wydaje mi sie iz zapominany o tym czemu sluzy ten watek.

Jakoze autor prosil o zamkniecie, tak wiec go zamykam.

Tak czy tak wydaje mi sie iz autor powinien powaznie potraktowac osoby piszace w tym temacie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.