Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [layout] ocena projektu cmsa ligowego
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
siatkarzyna
Witam robie layout do cmsa czy moze tez takiego systemu ktory ma wspomóc prowadzenie ligi jest to wstepny projekt prosze o wasza konstruktywną ocene.

http://img136.imageshack.us/my.php?image=amatorskav2ox5.jpg
devnul
wspomÓc to po pierwsze
po drugie to piszesz że jest to lay do
Cytat
takiego systemu ktory ma wspomuc prowadzenie ligi

przez co ja rozumiem layout panelu administracyjnego a to mi na taki nie wygląda

Ogólnie jest całkiem fajnie, wielkość menu tylko bym trochę zmniejszył bo jest zdecydowanie nieproporcjonalne w stosunku do reszty strony, w obrębie newsa dałbym też ciut większa interlinię i powinno być całkiem nieźle. A no i zastanowiłbym się nad wypełnieniem przestrzeni obok loga, jakieś logowanie/info o zalogowanym użytkowniku itp

7/10 - czytelnie i estetycznie, ale nie powalająco
sf
Brak elementów (np. w topie) nawiązujących do tego, że jest to serwis o siatkówce.
siatkarzyna
devnul ortografia to moje kalectwo i niekiedy aż mi wstyd. wstydnis.gif I jeszcze mogłem dodać że to strona główna a resztę całego system jak panel administracyjny i podstrony są w trakcje tworzenia co do menu zgadzam się i je zmniejsze jak pisałem jest to wstępny projekt ale byłem ciekawy waszej opinii.

sf dlatego brak ponieważ w topie bedzie jeszcze logowanie i ma byc to cos takiego jak np yoyo.pl uzytkownik rejestruje sie i tworzy strone ligi np opole.amatorska.pl i w topie bedzie albo adres strony albo nazwa strony to juz bedzie zalezalo od uzytkownika.

Jeszcze musze znalesc miejsce na reklmy jak skacze to wrzuce do oceny.
devnul
Cytat
devnul ortografia to moje kalectwo i niekiedy aż mi wstyd.
korzystaj ze słowników wbudowanych w przeglądarki
bim2
W logu pasowałaby wyszukiwarka w sam raz, ale rób jak uważasz.

Całość schludna, ładne, przyjemna dla oka bez zbędnych wodotrysków. :]
siatkarzyna
Dzięki za ocenę to ma być strona do prowadzenia ligi czyli tabela, wyniki, terminarz, wiadomości a nie portal informacyjny o siatkówce. A poza tym jeszcze będzie możliwość dodawania komentarzy do każdego meczu i jakieś małe forum.

Co do wyszukiwarki to albo będzie w topie albo na pasku menu.
athabus
Ogólnie bardzo fajnie i czytelnie. Do poprawki moim zdaniem:
- jakieś nawiązanie do tematu w grafice (wiem, że czasami trudno "wepchnąć" coś do tego typu laya), ale chociaż jakieś małe piłeczki w boksach albo w topie. Ostatecznie chociaż jakiś napis w topie o co chodzi, bo na początku nie wiem co to za liga i co to za strona ;-)
- Ciemny kolor tabel sprawia, że strona jest "niewyważona" Z jednej strony masz bardzo lekką grafikę a po drugiej dajesz coś tak ciemnym kolorem... Trochę dziwnie to wygląda i "przytłacza".

Ostatnio walczę z podobnym layem więc wiem, jak trudno wprowadza się w czymś takim zmiany. Wszystko wygląda na proste i schludne, a w rzeczywistości strasznie trudno utrzymać równowagę między elementami, żeby z jednej strony coś wyróżnić a z drugiej nie zepsuć całego layoutu. Życzę więc powodzenia.
Kildyt
Cytat(siatkarzyna @ 29.09.2008, 14:02:40 ) *
ortografia to moje kalectwo i niekiedy aż mi wstyd. wstydnis.gif

Ja również miałem z tym problemy, ale aktualnie już nie robię tyle błędów co wcześniej. Mi pomogło sprawdzanie pisowni w przeglądarce, komunikatorze, edytorze tekstu.

Co do wyglądu to niestety, ale nie chce mi się załadować strona. Następnym razem wrzucaj pliki na innych hosting niż imageshack, gdyż jest dosyć wolny. winksmiley.jpg

Edit

Design załadował mi się już więc mogę go ocenić.
Mi się nie podoba to, że w szarych boxach usuwasz lewy border. Ja bym jest zrobił na wzór tego niebieskiego.
Kolejna rzecz to zbyt prosty logotyp nie związany ze słowem liga.
Usunąłbym ten cień pod menu.

Ogólnie fajne. winksmiley.jpg
Turgon
Jak koledzy wspominali walnij jakąś Mikasę do topa winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.