Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemm z logowanie do bazy danych MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
piotrino
Witam. Mam problem z instalacją gallerii Coppermine Photo. Mam hosting strony na hostinger.pl. Database: u985514477_baza, użytkownik: u985514477_root itd... Wszystkie pliki z galerią skopiowałem na serwer, i uruchamiam instalację . Po wpisaniu danych potrzebne do bazy MySQL w trakcie instalacji wyskakuje mi błąd, który uniemożliwia mi dalszą instalację gallerii. Błąd:
Kod
MySQL said: Access denied for user 'u985514477_root'@'localhost' (using password: YES)

Poszperałem trochęw google , i na forum Coppermine Photo i w jednym poście była rada zmiany pliku /include/config.inc.php. Domyślnie jest plik config.inc.php.example, podaję kod tego pliku:
  1. <?php
  2. // Coppermine configuration file
  3.  
  4. // MySQL configuration
  5. $CONFIG['dbserver'] = 'localhost'; // Your databaseserver
  6. $CONFIG['dbuser'] = 'root'; // Your mysql username
  7. $CONFIG['dbpass'] = ''; // Your mysql password
  8. $CONFIG['dbname'] = 'coppermine'; // Your mysql database name
  9.  
  10.  
  11. // MySQL TABLE NAMES PREFIX
  12. $CONFIG['TABLE_PREFIX'] = 'cpg15x_';
  13. ?>

Po zmianie tych wartości na następujące i zmiany nazwy z config.inc.php.example na config.inc.php plik wygląda tak:
  1. <?php
  2. // Coppermine configuration file
  3.  
  4. // MySQL configuration
  5. $CONFIG['dbserver'] = 'localhost'; // Your databaseserver
  6. $CONFIG['dbuser'] = 'u985514477_root'; // Your mysql username
  7. $CONFIG['dbpass'] = 'sabioulk'; // Your mysql password
  8. $CONFIG['dbname'] = 'u985514477_baza'; // Your mysql database name
  9.  
  10.  
  11. // MySQL TABLE NAMES PREFIX
  12. $CONFIG['TABLE_PREFIX'] = 'cpg15x_';
  13. ?>

Przed zmianą jak i po zmianie w pliku config.inc.php pokazuje mi ten sam komunikat erroru:
Kod
MySQL said: Access denied for user 'u985514477_root'@'localhost' (using password: YES)

W jaki sposób mogę rozwiązać ten problem. Tu mam pytanie informacyjne, czy jak zakładam galerię to w każdym pliku config.inc.php muszę dopisywac swoją aktualne dane dotyczące bazy danych mysql i użytkownika itd...? Czy wartości domyślnie zostawiać w pliku config.inc.php i po prostu w trakcie instalacji wpisywać aktualne dane dotyczące MySQL? Bardzo prosiłbym o pomoc w tym temacie, bardzo mi zależy na rozwiązaniu tego problemu... Pozdrawiam serdecznie

P.S Na swoją bazę danych u985514477_baza loguję się bez problemu z poziomuu phpmyadmin
viking
Ehh http://www.hostinger.pl/baza-wiedzy/62.html
Poczytaj sobie ostatnie zdanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.