Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Struktura katalogów w bazie
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Pulpetto
Hej,
zastanawia mnie jak odzwierciedlić w bazie danych strukturę katalogów. Załóżmy, że chcę zbudować coś do obsługi plików na serwerze. Jak zorganizować bazę, żeby użytkownik mógł: założyć folder, do folderu wrzucić pliki albo kolejny folder itd. Jest na to jakieś rozwiązanie?

Myślałem nad tym czy by nie zorganizować tego tak żeby każdy folder to była osobna tabela w jakiś sposób nazwana tak żeby w skrypcie łatwo się do niej dostać - ale nie wydaje mi się to zbyt rozsadnym rozwiązaniem...

//Edit:
Przepraszam mam sieczkę z mózgu po dzisiejszych zajęciach na uczelni... Zupełnie nie o to mi chodziło o czym napisałem.

Chciałbym móc uploadować sobie pliki do folderu na serwer np do katalogu: dokumenty, a następnie móc wyświetlić całą strukturę tego katalogu i tego co w nim jest ale to da się zrobić bez bazy danych za pomocą samych plików i tylko odczytywać zawartości kolejnych folderów, prawda? smile.gif
alegorn
dobrze mowisz, baza zupelnie nie jest ci tu potrzebna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.