Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP konkurs
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mod4Tech
Witam mam do was pytanie czy nie znacie jakiegoś konkursu o programowaniu w php czy pisaniu stron
internetowych? Chodzi mi o konkursy dla gimnazjum.
erix
Też takowych kiedyś szukałem, ale niestety - zapomnij...

Jedyne pewne źródło wiedzy o takowych - informator lokalnego kuratorium oświaty i nauczyciele. Jeśli żaden z tych organów nie wie - nie ma.
Quadina
PHP jest na tyle mało rozpoznawalny wśród społeczności internetowej, a jednocześnie tak nadużywany i wszechobecny, że długo nie doczeka się (jeżeli w ogóle) konkursu dla gimnazjalistów. Z drugiej strony niczym by się on nie różnił od konkursu dla osób dorosłych.
erix
Cytat
PHP jest na tyle mało rozpoznawalny wśród społeczności internetowej

Ja bym polemizował. tongue.gif

Na laborkach z Języków, Automatów i Obliczeń mam pisane projekty właśnie w PHP, mimo że wcześniej była Java.
Mod4Tech
A może znacie jakiś o tworzeniu stron internetowych.
Crozin
Takie konkursy są z góry skazane na bycie bezsensownymi bo co miałyby oceniać? Umiejętność przeprowadzenia operacji CRUD?

Bez problemu załapiesz się na konkursy sprawdzające prawdziwe umiejętności wymagane od programistów czyli tworzenie "prawdziwych" algorytmów itp. Problem z tym, że prawdopodobnie poziom będzie zbyt wysoki.
markonix
Najbliżej konkursów co doświadczyłem to kolos z danego języka guitar.gif

Do wygrania zaliczenie biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.