![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
pojawił mi się niedawno nowy problem. Ściągnąłem wszystkie pliki portalu z folderu na serwerze i wgrałem je do innego katalogu. Okazało się, że często wyskakiwały krzaczki i nic nie działa w pełni poprawnie jeśli chodzi o kodowanie. Część plików sama zmieniła kodowanie z UTF-8 na ANSI. Użyłem do tego najnowszej wersji Total Commandera. Pytanie - czy to wina programu czy czegoś na serwerze? Ktoś spotkał się z taką sytuacją? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Pamiętaj, że tekst zapisany UTF-8 zawierający jedynie podstawowe znaki jest identyczny z plikiem ANSI, więc może być on po prostu błędnie rozpoznany.
2. Upewnij się, że pracujesz w binary mode, nie text mode. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wina leżała po stronie serwera - pod innym katalogiem nie był ustawiony zestaw znaków UTF-8
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 08:00 |