![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiitam otoz mam problem zmienilem hosting i wyskakuje mi ciagle cos takiego w podstronach
Could not read file. dodam ze na wczesniejszym servie to dzialalo nie wiem co zrobic;/ klikajac na linka chce by zmieniala sie tylko podstrona o to to tak wyglada w tej chwili Kod link <a href="./index.php?plik=tata/pije.html&str1=pije">Pije</a> a o to czesc w ktorej powinny wyskakiwac podstrony <? if( false == ($str=file_get_contents($plik))) echo "Could not read file."; else echo "$str"; ?> i nie wiem w czym jest blad;/ wczesniej to dzialalo teraz nie chce prosze o pomoc i ukazanie jak to powinno wygladac poprawnie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój skrypt jest dziurawy. Można nawet odczytać zawartość plików na serwerze wpisując index.php?plik=index.php! -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 9 Dołączył: 3.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. zrób 3 znaki = zamiast 2
2. sprawdź czy ta funkcja jest dostępna na Twoim serwerze -> function_exists" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jeśli nie używaj fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual albo innych 3. sprawdź czy masz uprawnienia do odczytania pliku -> is_readable" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jeśli nie zmień atrybuty plików |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź, czy do linków nie przykleja Ci się PHPSESSID
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
scrypt Larsa dziala ale nie wczytuje mi podstron z folderu;/ jak mam index.php i folder babcia i tam podstrony to nie wczytuje ich;/ tylko te podstrony co sa w tym samym miejscu co index.php
href="./index.php?plik=babcia/podstrona&str1=podstrona << link by nie mowic ze nie wpisalem folderu a ten ponizej jest zabezpieczony? Kod $id=$_GET['plik']; if (file_exists($id)){ $tr=file_get_contents($id); echo "$tr"; } else echo "Could not read file."; ?> up Ten post edytował Elitper 7.08.2008, 20:44:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jesteś nowy więc proszę zapoznać się z regulaminem. Co to za bezsensowny temat i opis? Nic to nikomu nie mówi! Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:47 |