![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-lukaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam mam taki o to formularz
chciałbym go trochę przerobić ale nie wiem jak. Co chce zrobić?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stronie na którą ma wysłany formularz podaje sę chyba tu nie? action="action.php"
potem możesz użyć headera albo zwykłe przekierowanie w html na inną stronę -------------------- |
|
|
-lukaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
stronie na którą ma wysłany formularz podaje sę chyba tu nie? action="action.php" potem możesz użyć headera albo zwykłe przekierowanie w html na inną stronę dobra z tym sobie poradziłem w action.php zamiast
dałem
ale nadal nie wiem jak zrobić załączniki i sprawdzanie zawartości |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do sprawdzania, czy pola są wypełnione możesz po odebraniu formularza używać if(isset" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual($zmienna)). A co do wysyłania grafiki poszukaj na forum czegoś nt. uploadowania plików.
-------------------- :)
|
|
|
-lukaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Do sprawdzania, czy pola są wypełnione możesz po odebraniu formularza używać if([manual\]isset\[/manual\]($zmienna)). z tym też sobie poradziłem, skorzystałem z JS. Przeszukałem to forum i znalazłem kilka tematów dotyczących ale nie umiem ich dostosować do mojego skryptu. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To rzuć jakimś linkiem. Pokaż kawałek kodu. Napisz, czego konkretnie w tej chwili nie potrafisz. Co mamy zrobić, gdy napiszesz "proszę o pomoc"? Wiem, że najchętniej zobaczyłbyś kod który idealnie odpowiada Twoim potrzebom, ale za darmo takich rzeczy się nie robi, więc pokaż najpierw, że coś próbujesz chociaż. Zresztą, nawet jakbym chciał Ci taki gotowiec napisać to nie do końca wiem o co Ci chodzi, gdzie chcesz ten załącznik wysłać? W mailu? Jeśli tak to trzymaj link i nie licz na łatwe sukcesy.
-------------------- ![]() |
|
|
-lukaz- |
![]()
|
Goście ![]() |
podałem kod action.php w którym widać, że jest to formularz e-mail
http://forum.php.pl/PHPFormularz_z_wieloma...ami_t99222.html ten skrypt działa i można wysyłać załącznik ale wysyła się tylko załącznik, treść z innych pól się nie wyświetla. Próbowałem połączyć mój plik action.php z tym skryptem w różny sposób ale cały czas nie działa jak połączyć ten skrypt aby można było przesyłać załącznik i tekst? EDIT: podpowie ktoś? Ten post edytował lukaz 31.07.2008, 17:35:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:58 |