![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiedzmy, że ktoś wszedł na moja strone w taki sposób:
Kod strona.pl?artykuł=10 Wyświetla mu sie artykuł o id równym 10 pobrany z bazy danych.Jak teraz wyświetlić gdzieś coś w stylu: Kod Jesteś tutaj: Strona.pl -> Artykuły -> Kategoria -> Podkategoria -> Nazwa artykułu Macie jakieś sposoby albo artykuły jak to szybko zrobić?Oczywiście wszystkie artykuły, kategorie itd. są w bazie mysql. Z góry dzięki za odp. Ten post edytował Macok 28.07.2008, 13:03:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale z czym masz problem?
jak pobrać nazwę artykułu to już będziesz wiedział, masz w bazie danych Kategorię też pewnie pobierzesz z bazy danych wykorzystując id tej kategorii czy coś (nie wiem jak łączysz artykuły z kategoriami i podkategoriami). artykuły - pewnie będzie to stały link strona główna - wiadomo... to jest jedna porządna funkcja, którą musisz dostosować po prostu do każdej strony osobno czyli: - do strony z pojedyńczym artykułem osobno - do strony z artykułami danej kategorii osobno itd... nie ma funkcji raczej która zrobi to wszystko automatycznie za Ciebie, która będzie wiedzieć jak głęboko wszedłeś w stronę. a takiej pewnie niestety szukasz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odp.
No moze troche źle to opisałem. Kod Jesteś tutaj: Strona.pl -> Artykuły -> Kategoria -> Podkategoria -> Nazwa artykułu Jak wyswietlić nazwe strony i artykułu to oczywiście jasne.Do wyświetlenia podkategori można użyć parent_id. Tak samo można zrobić z Kategoria i Artykuły, ale chodzi mi o to czy nie macie jakiś sposobów żeby zrobić to powiedzmy rekurencyjnie, bo w ten sposób mam kilkanaście linijek. W dodatku dla Newsów itd. musiałbym całą tą nawigację tworzyć od nowa. Dużo czasu zajełoby mi też tworzenie mapy strony. I zastanawiam sie czy nie wiecie jak to sprytnie zrobić z jakąś pętelką etc ![]() Ten post edytował Macok 28.07.2008, 13:17:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:51 |