![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dla każdego użytkownika tworzę subdomenę dzięki mod_rewrite:
i mam następujący problem: Niestety ajax nie chce działać pomiędzy subdomenami, a więc problem zapewne da się rozwiązać na dwa sposoby. Chciałbym jednak go rozwiązać dzięki mod_rewrite, czyli: przykładowo plik www.domena.pl/plik.php był dostępny poprzez wszystkie subdomeny, np. aaa.domena.pl/plik.php. Nie potrafię sobie poradzić z tym problemem ani znaleźć rozwiązania. Kombinowałem na logikę, ale nie przyniosło to oczekiwanych rezultatów. Proszę o pomoc. Ten post edytował Delphiryk 27.07.2008, 18:55:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tego się nie robi przez mod rewrite.. musisz mieć włączony na serwerze wildcard i będzie wtedy działać. Np. tak jest na nazwa.pl.
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, dzięki. Pracuję na serwerze nazwa.pl, aby wszystko zaczęło działać usunąłem tworzenie subdomen z .htaccess, nazwę użytkownika wyciągam z [SERVER_NAME] - (to dobry pomysł?) a pliki z głównego katalogu stały się już dostępne poprzez każdą subdomenę
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 05:35 |