![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam nastepujacy problem
Mam zainstalowany cms postnuke 8 w katalogu /data_files/ i tu sa ustawiane wszystkie sesje i ciastka chcialbym aby dostep do tych sesji byl takze z katalogu nadrzednego czyli ./ domyslame sie ze to postnuke celowo ma takie ograniczenie, udalo mi sie juz z cookies, ale wciaz nie widze print_r($_SESSION) wiec moje pytanie jakiej funkcji szukac lub jak ustawic aby sesje widoczne byly w obrebie calego serwisu ? z gory thx p.s. globalne wlaczone Ten post edytował pieto 22.07.2008, 21:57:03 -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 856 Pomógł: 19 Dołączył: 30.08.2005 Skąd: 100lica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o session_start i session_id w manualu
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciebie najprawdopodobniej interesuje cookie_path ![]() -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ze sciezkami dostepu poradzilem sobie,
jednak pojawil mi sie kolejny trudniej do zaanalizowania problem, Nie ustawiaja mi sie zmienne globalne tzn nie mam nic w tablicach $GLOBALS, a jednak przy wywolaniu tej samej funkcji w implementacji z postnukiem działają prawidłowo. i teraz pytanie czy poza przypisaniem zmienej globalnej np: $GLOBALS['_PNSession']['obj'] = $obj; $GLOBALS['_PNSession']['new'] = true; powiniem cos jeszcze zrobic ? Kiedy zmienne globalne mogą nie być dostępne ? dodam że wszystko działa prawidłowo w implementacji postnuka jednak ja potrzebuje odwołać się z innego katalogu. Ścieeżka ciasteczka sesyjnego została ustawiona na katalog roota ./ -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:08 |