![]() |
![]() |
-Hetrtt- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam dziwny problem z md5 przy logowaniu. W ogóle mnie nie chce logować. Wcześniej przy strukturalnie pisanym panelu miałem to samo ale udało mi się to rozwiązać ale nie przypomnę sobie jak. Dziwne jest to że jak w ogóle usunę md5 z $_POST['pass'] i żeby nie było też kodowane w bazie tylko normalnie to mnie loguje bez problemu. O co tu chodzi ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 38 Dołączył: 29.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz w bazie ustawioną odpowiednią długość na przechowywanie zaszyfrowanego hasła? Bo już dzisiaj był taki przypadek na forum, że koleś ustawił za krótkie pole na hasło i mu logowanie nie działało.
Edit: bo po zastosowaniu funkcji szyfrującej hasło jest o wiele dłuższe. Ten post edytował kaem 21.07.2008, 20:47:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak na mój gust to jest wszystko w porządku, jak poprawię
Działa dla tych danych, więc wnioskuję że masz coś źle zrobione z bazą danych, pokaż 1 rekord i podaj jakie powinno być hasło. Może źle Ci coś zaszyfrowało je? Ewentualnie może nie są w ogóle w bazie szyfrowane, więc możesz spróbować usunąć md5($_POST['pass']) a zostawić samo $_POST['pass']. Dla danych wpisanych w program działa... Spróbuj jeszcze zrobić taki skrypcik:
i zobaczysz co się pojawia w odpowiedzi na takie zapytanie. Ten post edytował grzemach 21.07.2008, 20:43:04 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:08 |