![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2008 Skąd: 34N, 72E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Otóż mam pewną stronę na której jest zamieszczony kod JavaScript. Wszystko tutaj pisane jest z palca, ale zainteresowani powinni wiedzieć o co chodzi.
Przykładowa strona wygląda tak: Kod <html> <head> <title>Strona</title> </head> <body> <p>Hello world</p> <script type="text/javascript" src="skrypt.js"></script> </body> </html> Sprawa wygląda tak, że stosowanie jQuery("body").html() albo jQuery("body").clone(true) zwaracają tylko: Kod <p>Hello world</p> Żadne z nich nie zwraca jednak kodu JavaScript. Zrobiłem już nawet coś takiego: Kod jQuery("script").each(function() { jQuery(this).prependTo("html"); } ); Próbowałem już różnych środków, ale jQuery upiera się tylko na kopiowaniu DOM i nie chce za nic mi skopiować JavaScriptu :(. Ma ktoś jakiś pomysł? EDIT ###################### Dobra, skorzystałem z tego: <a href="http://plugins.jquery.com/project/FullHTML" target="_blank">http://plugins.jquery.com/project/FullHTML</a> i napisałem: Kod function getTagHtml(objElement) { var content = jQuery(objElement).html(); var attribs = jQuery(objElement)[0].attributes; var tagName = jQuery(objElement)[0].tagName.toLowerCase(); var text = '<'+tagName; for( var i = 0; i < attribs.length; i++ ) { var attrName = attribs[i].nodeName; text += ' '; text += attrName; text += '="' text += $(objElement).attr(attrName); text += '"'; } text += '>'; text += content; text += '</'+tagName+'>'; return text; } Może komuś się przyda :). Taka prowizora, ale działa ;]. Ten post edytował djerk 21.07.2008, 21:08:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 25 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No a zwykłe innerHTML nie załatwia sprawy?
Chyba, że chcesz wyciągnąć również zawartość skrypt.js i walnąć go inline, wtedy może faktycznie krótsza będzie taka funkcja (nie licząc tych linijek i obniżenia wydajności przez bibliotekę jQuery). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:51 |