![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Piszę właśnie skrypt albumu zdjęć. Udało mi się bez problemu przebrnąć przez dodawanie zdjęć wraz z tworzeniem ich miniaturek. W katalogu na serwerze zapisywany jest plik, a w bazie danych jego nazwa. Później poprzez pętlę wczytywane są zdjęcia na stronę przykładowo
Wszystko działa bezproblemowo, zdjęcia wyświetlają się jedno przy drugim. Ja chcę jednak, aby zdjęcia były wczytywane do tabeli z 5 kolumnami. Udało mi się napisać kod, który generuje mi liczbę wierszy, jaką powinna posiadać taka tabela. Nie wiem jednak jak zrobić, aby te zdjęcia były wczytywane każde w osobnej kolumnie, gdy zostanie wyświetlone 5 zdjęć w jednym wierszu, następne mają wyświetlać się w kolejnym itd. Jak to rozwiązać? Ten post edytował MGreg 21.07.2008, 14:38:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 4 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakbyś mógł przedstawić mi to bardziej szczegółowo (np. dodając tą moją pętlę do twojego kodu), to byłbym wdzięczny.
Ten post edytował MGreg 21.07.2008, 14:59:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 4 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Piszę właśnie skrypt albumu zdjęć. Udało mi się bez problemu przebrnąć przez dodawanie zdjęć wraz z tworzeniem ich miniaturek. W katalogu na serwerze zapisywany jest plik, a w bazie danych jego nazwa. Później poprzez pętlę wczytywane są zdjęcia na stronę przykładowo
Wszystko działa bezproblemowo, zdjęcia wyświetlają się jedno przy drugim. Ja chcę jednak, aby zdjęcia były wczytywane do tabeli z 5 kolumnami. Udało mi się napisać kod, który generuje mi liczbę wierszy, jaką powinna posiadać taka tabela. Nie wiem jednak jak zrobić, aby te zdjęcia były wczytywane każde w osobnej kolumnie, gdy zostanie wyświetlone 5 zdjęć w jednym wierszu, następne mają wyświetlać się w kolejnym itd. Jak to rozwiązać? sprawdź co 5 zdjęć będzie wstawiać br Ten post edytował piraciq 21.07.2008, 15:03:22 |
|
|
![]()
|
|
Działa, ale trzeba było dodać $i-- w pętli
![]()
Dzięki, z resztą już sobie poradzę ![]() |
|
|
![]()
|
|
a moze $i++ :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:57 |