![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem stronę o tematyce expired domains - http://www.olddomains.net/ , prosze o uwagi na temat wyglądu, funkcjonalności i działania.
Zadaniem strony jest udostępnianie pełnych informacji o wygasłych domenach. Myślę że strona jest poprawna od strony xhtml, ale będe wdzięczny za wszelkie komentarze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod (pomimo tego, że wywala jakiś dziwny błędzik) jest całkiem dobry. Oprócz tej tabelki... Atrybuty z warstwy prezentacyjnej w HTML-u ( cellspacing="1" cellpadding="2" border="1"), <td> zamiast <th> (<td class="tableheader" width="50"><a href="browse.php?orderby=alexa">alexa</a></td>)
Natomiast wygląd nie zachwyca. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten top troche mi zalatuje: http://strefakomputerow.pl
-------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mi to pachnie reklamą swojej strony - tym bardziej że strona ładnie podlinkowana, nie wystarczyło dać linka trzeba dawać go dwa razy i nakładać słowa kluczowe?
a co do strony to lay tak prosty że aż chyba za prosty. Miejscami wali po oczach. No i ten niebieski kolor linków nie pasuje mi do całości -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ma być strona techniczna więc kwiatki i ptaszki są chyba zbędne?
Interesuje mnie raczej czy jest ok od strony html'a, a sensowne podlinkowanie to chyba nie przestępstwo? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strona startowa wygląda bardzo dobrze, jednak np http://www.olddomains.net/browse.php już o wiele gorzej.
Co do http://www.olddomains.net/showall.php to nie można było wyświetlić 10 linków i dać na dole linki do pokaż więcej?? Bardziej funkcjonalne ;] -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 1 Dołączył: 26.07.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Popraw bezpieczenstwo. Strona podatna na wstrzykniecia HTML/JS. Wpisz sobie w searchu "><script>alert(123)</script>.
Design ciut mi nie lezy ale nie oznacza to, ze jest zly. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Od strony HTML całkiem nieźle, aczkolwiek: Kod <div id="banner_main">www.olddomains.net - <strong>Expired Domains Names</strong><br /> Tutaj zamiast <br /> można dać w CSS display:block; dla stronga, a linia się przełamie. Dalej zamiast <br /> akapity moim zdaniem. Widziałbym też zaniedbywaną listę definicji: Kod <dl> <dt><a href="www.xxx.zz">www.olddomains.net</a> -<span>Expired Domains Names</span></dt> <dd>Find expired domains, no longer in whois register.</dd> <dd>Find valuable domain names with history for cheap price.</dd> <dd>All expired domains are browsable based on Alexa rank, WayBackMachine, google pagerank and many more.</dd> <dd>You can also check their previous content, backlinks, most used keywords and meta data values.</dd></dl> Kod <h1>Why should You try <b>expired domain names</b> ?</h1> znacznik <b> to raczej kosmetyka, jednak służy warstwie prezentacyjnej, może lepiej strong? mozna trochę tę treść urozmaicić np. <acronym> dla seo itp itd ![]() niesemantyczna nazwa klasy: Kod <div class="black_text"> style w kodzie HTML: Kod <div class="domain_text" style="margin-bottom:10px;"> brak label dla formularza, w ogóle ciut ciut za dużo divów i leciutki classitis. Od strony CSS, to najlepiej moim zdaniem dać dla body wartość small, a nie w px, fonty w px sux: Kod font-size:small; a potem skalować w procentach. Ie6 będzie za to wdzięczny... Kod font-family: Arial, Tahoma; daj jeszcze na końcu sans-serif bo linux nie zajarzy ![]() A jak byś chciał już mieć mega semantycznie, to dodaj onclicki itp. za pomocą narzędzi DOM ![]() To tak na pierwszy strzał. Graficznie moim zdaniem ładnie i przyjemnie. no to pzdr;) Ten post edytował AjaxSrajax 22.07.2008, 11:36:43 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Popraw bezpieczenstwo. Strona podatna na wstrzykniecia HTML/JS. Wpisz sobie w searchu "><script>alert(123)</script>. Design ciut mi nie lezy ale nie oznacza to, ze jest zly. dzięki poprawie to bo to rzeczywiście wtopa troche. niby to groźne bardzo nie jest ale troche wstyd ![]() dzięki wszystkim za konstruktywne uwagi! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce nic mówić ale stopka się zepsuła... ;p
![]() Poza tym stronka ładna - home, resztę bym zmienił. Nie wiem jak inni na to patrzą ale mi osobiście nie podoba się zmienny tytuł strony w zależności od podstrony. I co mnie bardzo denerwuje, przy przechodzeniu z jednej podstrony na drugą strona się lekko przesuwa co powoduje okropny efekt w szczególności dotyczy to menu... Ten post edytował ShadowD 29.07.2008, 16:36:52 -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 875 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w FF3 nie widać całej stopki, ale ok.
W dziale SHOWDOMAINS można by było dać wiele wersji sortowania np. w zależności od poziomu domeny i jej rodzaju. osobno .com, .pl, .net, .eu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat niby to groźne bardzo nie jest ale troche wstyd Nawet się nie spodziewasz jak bardzo groźne może to być. ![]() W ten sposób można nawet wyciągnąć czyjeś cookie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ta strona nie wymaga logowania
![]() ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pod linuxem i ff3 rozjezdza sie menu gorne, dokladnie ShowDomains, poza tym ucina stopke, slabo widoczne niebieskie linki w tabeli w browse.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyrównaj pierwsze dwa wiersze http://www.olddomains.net/showall.php
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
hmm mi sie pod ff3 nic w menu nie rozjeżdza? ani pod żadną inną przeglądarką.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 9 Dołączył: 19.11.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strona poczatkowo wydaje sie byc ok, ale po wejsciu na link http://www.olddomains.net/showall.php?boffset=0 to juz moim zdaniem tragedia
-------------------- Poszukujący wiedzy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 10 Dołączył: 13.02.2007 Skąd: Rybnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szczeże powiem tak: layout dośc ładny.
Jednak widać, że pisane w 2-3 dni. Dodaj trochę więcej mozliwości. Te tabelki.. - od tego masz CSS. Weź to ładnie wystyluj i będzie ok. Swoją drogą - ciekawe narzędzie. Może kiedyś skorzystam ;D Pozdrawiam. -------------------- Nawet, jeżeli nie jesteś zainteresowany usługami IT ani outsourcingiem, a Twoją pasją jest programowanie - zobacz naszą stronę. Piszemy dużo fajnych use-caseów, jak podchodzimy do tematu programowania dla naszych klientów. A tak na co dzień tworzymy budujemy mvp oraz tworzymy platformę b2b.
|
|
|
![]()
|
|
Strona poczatkowo wydaje sie byc ok, ale po wejsciu na link http://www.olddomains.net/showall.php?boffset=0 to juz moim zdaniem tragedia bo to nie jest dla ludzi, a raczej dla robotów Cytat Jednak widać, że pisane w 2-3 dni. Dodaj trochę więcej mozliwości. A jakie możliwości by się Tobie przydały? Minęło trochę czasu od kiedy wrzuciłem tutaj moją stronę do oceny. Ostatnio miałem trochę czasu i poprawiłem wiele błędów i dodałem kilka ciekawych funkcjonalności. Myśle że najfajniejsze jest narzędzie umożliwiające przeszukiwanie domen po popularności zawartych w nich słowach kluczowych. Pod adresem http://www.olddomains.net/browse.php?orderby=popularity można poszukać domen które zawierają frazy poszukiwane przez użytkowników google. Przykładowo dla domeny addnetwork.org jest to prawie 500 osób dziennie szukających frazy "add network" , system posiada również wykresy popularności fraz przez okres całego roku co umożliwia dokładne sprawdzenie domeny przed jej zakupem aby nie wtopić we frazę która popularna jest przykładowo jedynie w świeta lub wakacje. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły które można by było wdrożyć lub uwagi co do nowych modyfikacji systemu to jestem otwarty na wszelkie propozycje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:05 |