![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem się zmienił:
Wtedy gdy do cookie wysyłałem dane, chociaż nie miały takiej zawartości jakiej chciałem, ale przynajmniej się tworzyły. Teraz z linijki 47 usunąłem funkcję strtolower() i wyskakuję błąd : Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\AppServ\www\test\system\jadro\e-door\functions\logowanie.php:47) in C:\AppServ\www\test\system\jadro\e-door\functions\logowanie.php on line 68 Jak zmodyfikować kod by ciasteczko zostało utworzone? Skrypt logowania:
Ten post edytował qba10 17.07.2008, 13:33:55 -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl2.php.net/ob_start w pliku głównym?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak może być przyczyna tego że przed wsadzeniem w cookie ciąg znaków miałem taki:
Kod UWRTUTQ]\\ \\TPTV \\V\[QWZXVP]USVQ_[RT A po odczytaniu cookie taki : Kod UWRTUTQ]\� \TP�TV \��V��[QWZXV�P]US�VQ_[RT
-------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzucasz tam jakiś Unicode? Dane binarne? Nie wiem, czy przeglądarki obsługują takie rzeczy. Wydaje mi się, że cookies powinno używać się tylko do prostych danych tekstowych. A przynajmniej nie próbowałem nigdy inaczej, bo wydaje mi się, że nie tędy droga.
Nie łatwiej zapisywać w ciastkach jakiegoś ID, po którym będziesz się odwoływał do zapisanych w bazie danych informacji? |
|
|
![]()
|
|
z tym id to nawet dobry pomysł bo znacząco nie przerobziałałoie skryptu, ale jedno co mnie boli to to, że w tym skrypcie ( http://www.strefaphp.net/artykul36.html ) to działało....
-------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:22 |