![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Częstochowa/Dubidze Ostrzeżenie: (70%) ![]() ![]() |
witam!
mam taki problem mam np adres www.onet.pl?id=jakas_zmienna jak widac w adresie url jest pokazana zmienna, jak zrobic zeby ta zmienna wysylala sie ale nie pokazywala w adresie czyli zeby bylo same www.onet.pl. slyszalem cos o .htaccess czy da sie to tak zrobic?? a moze w inny sposob? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 252 Pomógł: 2 Dołączył: 4.12.2004 Skąd: Skierniewice Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
w adresie url zmienna jest dołączana metodą get, jeśli wyślesz postem wtedy nie będzie widać co dołączasz, możesz również skorzystać z sesji.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Częstochowa/Dubidze Ostrzeżenie: (70%) ![]() ![]() |
wiec co to jest .htaccess slyszalem ze to służy do ukrywania jakiejs czesci adresu url nie wiem czy to jest dobre ale moze wiecie na czym to polega??
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
No bez przesady... Zapraszam do czytania: http://pl.wikipedia.org/wiki/Htaccess i osobistego myślenia.
slyszalem Kogut słyszał o niedzieli a w sobotę łeb mu ścięli... Ten post edytował kwiateusz 9.07.2008, 21:06:20
Powód edycji: indyk myślał o niedzieli :p
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz ew. probowac przekazac zmienna nie getem a postem, do zmiennej odwolasz sie przez $_POST['nazwa_zmiennej']
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ale ten temat wałkujemy już tutaj, wiec proszę nie dublować.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:11 |