![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, mam taki oto kod:
który miał mi generować listę miesięcy, ale miał też po wybraniu konkretnego miesiąca tworzyć zmienną $_GET["miesiąc cyfrą"] oraz na wejściu sprawdzać jaki dziś mamy miesiąc i odpowiednio ustawiać ten miesiąc na liście. Wszystko to działa, ale jest mały problem, otóż jeżeli dziś mamy czerwiec czyli 6-sty miesiąc, to po wejściu na stronę wskakuje od razu czerwiec, jeżeli wybiorę miesiąc poniżej czerwca np listopad czy sierpień, to dział bez zarzutu, jeżeli wybiorę miesiąc powyżej czerwca np styczeń lub maj, to już nie wskakuje ten miesiąc, tylko zawsze jest czerwiec natomiast zmienna GET jest tworzona prawidłowo. Gdzie jest błąd?
Powód edycji: Dodałem tag. /webdicepl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 4 Dołączył: 22.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
warunek logiczny jest troche do kitu,
w twoim wypadku po wybraniu jakiegos miesiaca masz 2 pola oznaczone jakos selected, - jedno ktore bedzie przy date(n) = $i, drugie przy $_GET['month'] = $i (wyswietli sie pierwsze oznaczone jako selected), sprobuj wybrac miesiace 1-5 wtedy powino wyswietlac sie tak jak chcesz a wniosek jeden, trzeba poprawic if'a |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 1 Dołączył: 10.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 4 Dołączył: 22.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na szybko to np tak:
|
|
|
![]()
|
|
OK, to spróbuj przy tym kodzie wybrać miesiąc np styczeń
![]() |
|
|
![]()
|
|
<select>
</select> prosze |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Przenoszę na Przedszkole.
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:34 |