![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 1 Dołączył: 25.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z buforowaniem wyjścia w php. Buforowanie działa dobrze, aż dopóki nie pojawi się na drodze jakiś include. Nieważne czy includowany plik wysyła jakieś dane, czy zawiera tylko zmienne konfiguracyjne - bufor momentalnie nie działa (tzn. zbierane dane są wysyłane a ob_get_contents() nic nie zwraca. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Szukam już kilka godzin i nie mogę znaleźć rozwiązania. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 375 Pomógł: 20 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź, czy opcja implicit_flush nie jest włączona w konfiguracji. Jeśli nie masz dostępu do php.ini:
Jeśli jest włączona, wyłącz ją.
Ten post edytował WebCM 25.06.2008, 15:13:24 -------------------- „Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyna, dla której chcemy żyć i pracować.” Roman Dmowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 1 Dołączył: 25.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem już w ten sposób i efekt ten sam.
Wywołanie tego kodu powoduje wyświetlenie zawartości pliku forum/index.php Ten post edytował Piotr_81 25.06.2008, 15:19:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywołanie tego kodu powoduje wyświetlenie zawartości pliku forum/index.php A jaki efekt chciałbyś uzyskać? Do zmiennej trafi wszystko pomiędzy ob_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual a ob_end_clean" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, czyli zrób tak:
Ten post edytował nexis 25.06.2008, 15:24:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No i co to za różnica?
Przecież chcę zbuforować plik forum/index.php a nie includes/forum_template.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to zrób skrypt testowy własno ręcznie i dowiesz się czy to zły kod czy zła konfiguracja:)
-------------------- "Na przykład zmiennej $jestem_najlepszy przypisujemy wartość logiczną TRUE"
Ja: użyj funkcji[...] Grins: mów normalnie do mnie a nie po polsku Ja: normalnie to znaczy jak? Grins: No w PHP... inaczej mój parser ledwo kuma:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:44 |