![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 22.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
Zainstalowałem OpenSuse 11 i włączyle serwer Apache2. Jak wiadomo pliki PHP bedą wykonywane w katalogu /srv/www/htdocs jak również dla poszczególnych użytkowników w katalogach public_html. Zainstalowałem Zend Studio 6.0. Instalacja bez problemów. mam pytanie: Gdy tworzę nowy proojekt w ZendStudio -> Zend Framework Project to gdzie wskazac mu ściezkę do zapisu mojego projektu: a) do katalogu który proponuje ZendStudio (/home/nazwa_uzytkownika/Zend/workspaces/DefaultWorkspace/nazwa_projekt) ![]() c) do katalogu głównego ze stronami /srv/www/htdocs Gdy zrobie opcję A to jakie bedzie wyświetlenie strony bo pod localhost nic sie napewno nie pojawi. Gdy wybiorę obcję B to już lepiej bo wyświetlenie strony będzie pod localhost/~nazwa_uzytkownika wcześniej kozystałem z Dreamwareva na windowsa i tam było coś takiego: strona w moichdokumentach i synchronizacja z serwerem za momoca FTP. Doszukalem w dokumentacji jak połączyć projekt z polaczeniem przez FTP. zrobilem tak ale niestety nic na FTP sie nie pojawia. Jest jakies polaczenie widze pliki (oczywiscie wszystkie oprocz tych ktoremyslalem ze sie synchronizuja (dotyczace projektu)) i to wszystko. Czy jeszcze gdzieś musze ustawić opcję ze przy uruchamianiu projektu automatycznie pliki z mojego katalogu projektu zapisują sie na serwerze przez FTP ? Czy standardowo po zainstalowaniu zendStudio i dodaniu projektu framework i uruchomieniu wszystko działa czy trzeb jakos dodatkowo konfigurowac serwer ? Czy ktos mogłby mi napisac jak w moim przypadku krok po kroku skonfigurować zens studio tak by działay frameworki i debuger? Ten post edytował phpsuse 22.06.2008, 17:13:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli z komputera nie korzysta więcej niż 1 osoba to spokojnie wariant C w innym wypadku B - jeśli chcesz uniknąć publikacji kodu i tylko pracować nad nim (profilowanie, debugowanie itp) to wariant A
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 09:30 |