![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam a więc mam taki problem iż mam jedne zapytanie gdzie powiedzmy mam takie dane
w bazie mam takie kolumny id nick imie komentarz. w drugim zapytaniu mam tak
jako iż mam tych zapytań w pierwszym mam ponad 36 tyś a w drugim 15 tyś to nie chce robił update ponieważ jest to zbyt czasochłonne i czasem zacina mi sie serwer:) czy nie idzie zrobic tak aby dodać odrazu wszystko za jednym INSERT INTO?? aby np nie dodawać napierw pierwszego zapytania a potem robić do nich UPDATE:) z góry dziekuje za opdowiedz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 19 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
srednio rozumiem.
-------------------- Pomogłem ?? Kliknij pomógł :) || kallosz.pl
----------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 19 Dołączył: 12.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam takie dane jak podałem
1 zapytanie i 2 zapytanie i chodzi o INSTERT INTO moze tak w jednym pliku mam podane dane jak w pierwszym przykladzie a w drugim pliku mam dane takie jak w drugim przykladzie jak widac w pierwszym przykładzie mamy 2 razy nick "c" i chciałbym dodac jakoś inaczej niz update dane z drugiego zapytania do pierwszego zapytania gdzie nick ==c moze to tak pokaze jeszcze z pierwszego pliku sa z czytywane dane po przez
i tworze zapytanie
z drugiego pliku sa z czytywane dane po przez
i tworze zapytanie
i chciałem sie dowiedzieć czy jest możliwość aby te dwa zapytania połączyć w jedno czyli
tylko zeby $o była dodawana do dobrego nicka:) nie chce UPDATE uzywać bo najpierw był dodał 36tyś rekordów a potem jeszcze musiał zrobić 15 tyś razy UPDATE a to strasznie czasochłonne a zaniedługo bedzie UPDATE ok 45 tyś razy:( postanowiłem zrobic takie coś ![]()
lecz strasznie długo to sie wykonuje a tu jest tylko 1/3 danych:(? czy idzie to jakos inaczej zrobic?? Ten post edytował matx132 20.06.2008, 14:02:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:06 |