![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oddaje pod pręgierz
![]() http://www.bromargo.pl/ strona , którą zrobiliśmy z kolegami na zlecenie owej firmy. Komentarze mile widziane ( zwłaszcza te krytyczne - będziemy wiedzieć co poprawić ) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 27 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wiem, że kurczaki są żółte ale czy strona musi być, aż tak żółta? Troche razi po oczach.
Poza tym tytuły w nagłówkach w menu są moim zdaniem troche za małe. Znaczki zgodności z w3c są zupełnie zbędne, taki zwykły bajer, który poza generowaniem dodatkowej grafiki, którą pobiera użytkownik nic nie dają. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ja wiem, że kurczaki są żółte ale czy strona musi być, aż tak żółta? Troche razi po oczach. niestety musi bo tego wymaga klient ze względu na zgodność z CI. Cytat Poza tym tytuły w nagłówkach w menu są moim zdaniem troche za małe. hmmm.... warte przemyslenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabela w menu? No proszę... Przecież to 5 razy szybciej można zrobić na listach.
Za dużo identyfikatorów i klas. Poczytajcie o dziedziczeniu i tak dalej. Zamiast tego potworka można spokojnie nadać znacznikom strong kolor w stylach. Te brushe w topie moim zdaniem w ogóle nie pasują. Strona o kurczakach, a ozdobniki jak na choinkę. Top mógłby być swoją drogą mniejszy - w rozdzielczości 1200 zajmuje mi pół strony! Buttony na dole, zarówno ten designed by jak i walidacyjne ni wypiął ni przypiął. Jeśli już wstawiać, to mniejsze, zwłaszcza o designerach, bo teraz jest to najbardziej przyciągający element na stronie, a nie powinien nim być. Ktoś, kto będzie chciał znaleźć autorów strony i tak spojrzy najpierw na stopkę (jeśli jest) i sam tą informację znajdzie. Jeśli jest to mu zbędne, to tylko będzie go raził gignatyczny buttonik. Obrazki przy język mogłyby być na linii napisu język. Czcionka menu i u góry te trzy linki mają zbyt mały kontrast jak dla mnie i ogólnie są za małe. Linia po prawej stronie jest konieczna? Nie wiem jak spodoba się innym, ale mnie nie ujęła w żadnym stopniu, wydaje mi się niepotrzebna. Ogólnie jednak poza wymienionymi rzeczami nie powiem - podoba mi się. Jest przejrzyście, mnie osobiście te kolorki nie rażą, mimo że są zdecydowane. Ale pod względem kodu, jeśli poważnie myślicie o pisaniu stron proponowałabym się przerzucić na maksymalne oddzielenie wyglądu od treści i stosowanie tabel tylko do danych tabelarycznych, miast tworzyć spędzające sen z powiek niektórym użytkownikom tabelowe potworki. Chociaż dobrze, że tutaj taki jest tylko w jednym miejscu ![]() Aha i na koniec - są jeszcze inne znaczniki poza font, strong, table i div. Z nimi naprawdę warto się poznać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pod względem walidatora jest w miarę dobrze (6 errorów i 14 warningów na strict), ale tak na prawdę kod jest słaby... Przede wszystkim przez tabelki.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Żółć jestem w stanie przeżyć, ale wielki baner "designed by" już nie, tak samo jak notę copyright. A stopka? Nie lepiej przeorganizować dół? I jeszcze Wasze logo odnosi się do strony widma. To nie świadczy najlepiej o Was niestety.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
średnio. po 1 brak stopki, po 2 tabelka jako menu, po 3 maluśkie te literki. popraw ogólnie przemyślane ładne lekkie poprawki i będzie ok.
ocena 7,5/10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten zolty pasek dochodzi do dolu strony
tylko wtedy gdy tresc jest odpowiednio dluga inaczej sterczy jakis zolty kikut pozatym polityka jakosci w jakims skanie? powinniscie to przepisac do htmla i ew dac linka do skana menu jak dla mnie malo przejrzyste a top zbyt ciezki i przekombinowany jak dla mnie 3/10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 1 Dołączył: 16.06.2008 Skąd: Przechlewo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
4/10 strona w mniejszych rozdziałkach monitora np.1024x768 nie mieści się i wyskakują scrollbary może lepiej w css użyć nieco %-ów , pozatym podtrzymuję wszystko co napisali przedmówcy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi tu napisali że ma dużo div'ów, a w Twoim projekcie to już chyba same divy
W nagłówku trochę netykiety brakuje, chyba. Walidator css - trzeba ręcznie wpisać adres. A to <p> </p><p> </p><p> </p> to już nie wiem po co ![]() W tagach style ![]() Ten post edytował starr 18.06.2008, 19:49:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wchodzę w artykuły i nie wiem co kliknąć. Dopiero po chwili zauważam malutki przycisk "więcej". Powiększcie go i dajcie tytuł jako klikalny link.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W dziale kontakt, mapka to tragedia ! . Użyj lepiej Google API Maps.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 1 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Litości poczytaj o sql injection jest na tym forum w dziale PHP!
![]() Kod http://www.bromargo.pl/index.php?p=14&more=-1%20union%20select%201,login,3,4,5%20from%20user/* ... -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ej coś nie tak, dział kontakt:
Pisze "..:: najedź myszką na mapę aby zobaczyć zbliżenie ::.." a jak najeżdżam to sie oddala chzba jest popełniony jakiś błąd albo w opisie lub tej mapce... ;p -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 291 Pomógł: 45 Dołączył: 21.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpewniej obrazki poszły na odwrót. Ale tak czy tak - taka mapa nic nie mówi potencjalnemu klientowi. Mnie osobiście przekonuje mapa powiedzmy Google'a. Jest zaznaczony punkt klienta, do tego klika większych miejscowości w okolicy tak abym mógł stworzyć własny punkt odniesienia do obiektu. Co o takim rozwiązaniu sądzisz?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:25 |