![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, czy da się zrobić coś takiego:
Jeżeli użytkownik przejdzie na podstronę która nie istnieje, zostaje przekierowany na podaną stronę? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ale to zależy od konfiguracji serwera. Wiele hostingów pozwala na utworzenie własnych stron błędów, wtedy po prostu do takiej umieszczasz przekierowujący kod js (window.location.href = ), albo/i link do właściwej strony.
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak ale to zależy od konfiguracji serwera. Wiele hostingów pozwala na utworzenie własnych stron błędów, wtedy po prostu do takiej umieszczasz przekierowujący kod js (window.location.href = ), albo/i link do właściwej strony. .htaccess Kod ErrorDocument numer_bledu /strona_na_ktora_ma_byc_przekierowanie nie prosciej l0ud? przykład: Kod ErrorDocument 404 /strona_nie_istnieje.php
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak nie działa tzn. że nie da się zrobić na danym hostingu? [w tym przypadku masternet.pl]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pyro, nie wszędzie jest apache
![]() kleszcz12, spróbuj zrobić tak jak napisał pyro. Jeżeli nie zadziała skontaktuj się z supportem tego hostingu, czy to nie jest możliwe ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
-Kuba_Bzc- |
![]()
|
Goście ![]() |
A ja troszke zbocze z tematu i zapytam czy jest mozliwosc aby user klikajacy z googla na jakas podstrone serwisu byl przenoszony za kazdym razem na strone glowna?
Z gory dziekuje za odpowiedz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzaj HTTP_REFERER i jak zawiera google to redirect.
-------------------- -------------
------ |
|
|
-Kuba Bzc- |
![]()
|
Goście ![]() |
hmmm mozna by bylo troszeczke jasniej bo jestem poczatkujaca osoba w tych sprawach
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciał bym odświeżyć temat.
Jestem w trakcie robienia własnych stron błędów ale kiedy daje kod: Kod ErrorDocument 404 /system/error/error.php?e=404 w przeglądarce pojawia się wiadomość Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. Kiedy dopisuję adres strony: Kod ErrorDocument 404 http://adresstrony.pl/system/error/error.php?e=404 wtedy wszystko działa jak należy ale ja bym wolał żeby to było zrobione bardziej uniwersalnie (bez edycji pliku po zmianie adresu). Próbowałem też tak: Kod ErrorDocument 404 http://%{HTTP_HOST}/system/error/error.php?e=404 no ale to też niestety nie działa, nie pobiera adresu strony. może ktoś ma jakiś pomysł jak mogę to zrobić ? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mi sie ze powinno byc tak:
Kod ErrorDocument 404 system/error/error.php?e=404
Ten post edytował pyro 24.06.2008, 19:21:20 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 2.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę inny błąd ale bardzo podobny:
Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. |
|
|
![]()
|
|
system/error/error.php?e=404
zobacz czy t sciezka napewno istnieje -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Na 100% istnieje.
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli wywala błąd 500, to oznacza że podana ścieżka: system/error/error.php?e=404 jest niepoprawna. (musi być / na początku).
Problem w tym, że należy podać pełną ścieżkę od folderu w którym apache przechowuje strony. Niestety nie wiem jak to ma się przy virtualhostach ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli wywala błąd 500, to oznacza że podana ścieżka: system/error/error.php?e=404 jest niepoprawna. (musi być / na początku). Problem w tym, że należy podać pełną ścieżkę od folderu w którym apache przechowuje strony. Niestety nie wiem jak to ma się przy virtualhostach ![]() l0ud, raczej nie musi bo mam u siebie na komputerze plik .htacces z dyrektową ErrorDocument wskazująca na dokument bez ukośnika i jak wół działa wyśmienicie -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie w większości przypadków widziałem że było to bez "\" ale i z "\" działało, a u mnie a ni tak a siak. Jeżeli podam pełna ścieżkę tkj.
Kod ErrorDocument 404 http://www.moja-domena.pl/system/error/error.php?e=404 wtedy wszystko działa, no ale jak już pisałem chciał bym aby to było bardziej funkcjonalne. Może ktoś wie czemu nie działa jeżeli zrobię tak: Kod ErrorDocument 404 http://%{HTTP_HOST}/system/error/error.php?e=404 niby daje przekierowanie ale w adresie strony pojawia się właśnie to co podałem a nie link z domeną. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:00 |