![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Niedawno zacząłem uczyć się programowania obiektowego. Chciałem wczoraj napisać klasę do operacji na bazie danych. Udało mi się napisać łączenie, liczenie, pobieranie danych. Naturalną koleją rzeczy, dzisiaj przyszło dodawanie. Tak więc mam taką klasę:
I wywołuje ją
Co ciekawe, gdy robiłem to bez klasy, funkcji, tylko jako 'echo', by widzieć jak się prezentuje, wyglądało dobrze. Teraz jednak, przy próbie uruchomienia dostaję błąd "Unknown column 'jeden' in 'field list'". Powinno być 'insert info folio (nazwa, opis) values (jeden, dwa)'. Ktoś ma jakieś pomysły? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 'insert info folio (nazwa, opis) values (jeden, dwa)'. Ktoś ma jakieś pomysły? 1. I wlasnie jest, tylko to jest NIEPRAWIDLOWE, bo przeciez nie masz kolumn o nazwach `jeden` czy `dwa`. Jak mniemam to mialy byc stringi. 2.
dzieki temu zobaczysz jaka sqlke ci generuje -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 10 Dołączył: 6.07.2007 Skąd: opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to powinno Ci pomóc -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązanie tomkasobczaka jest, dobre, dzięki wielkie!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:45 |