![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z instalacją mysql...
Wszystko robie tak jak powinno być, instaluje apache, php5, no i mysql... i sprawdzam w phpinfo i nie chce zaladowac mysql: mam odblokowane pakiety: extension=php_gd2.dll extension=php_mysql.dll extension=php_mysqli.dll extension=php_pdo.dll extension=php_pdo_mysql.dll Ustawiam: extension_dir = "D:\serwer\php\ext" Daje: display_errors = On display_startup_errors = On i podczas resu serwera wysypuje mi komunikaty że w/w pakietów nie może znaleść te pakiety tam są na 100% co ciekawsze, jak zmienie php.ini na php.ini.ini pakiety wczytuje, ale dalej nie działa mysql - pewnie jakis konflikt w ścieżkach czyli gdzieś problem leży w tych rozszerzeniach.... :/ może windows je jakoś ukrywa ? Może ktoś poradzić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak napisałeś ze nie wiem co Ci nie działa?
![]() jesli po restarcie apacha phpinfo() nie wyswietla informacji na temat mysql to spróbuj te dll-ki dorzucić do katalogów windows lub system32. Cytat extension=php_gd2.dll extension=php_mysql.dll extension=php_mysqli.dll extension=php_pdo.dll extension=php_pdo_mysql.dll jesli nie działa Ci mysql to .... nie mam pomysłu powodzenia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat co ciekawsze, jak zmienie php.ini na php.ini.ini pakiety wczytuje Mój komputer > narzędzia > opcje folderów > widok > odznacz "ukryj rozszerzenia znanych typów plików po tym zobacz jakie rozszerzenie ma php.ini chociaż to dziwne że ci wogóle działa jak php.ini zamienisz na php.ini.ini -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Upewnij się, że libmysql.dll znajduje się w twoim PATH. Możesz np. skopiować ten plik (z głównego folderu PHP) do system32.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczyło:
Mój komputer > narzędzia > opcje folderów > widok > odznacz "ukryj rozszerzenia znanych typów plików DZIĘKI ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:27 |