![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na poczatku powiem ze dokumentacje czytalem ale niestety naprawde nic z niej nie rozumiem
![]() A wiec mam sobie taki kod:
I teraz wlasnie kod "if($conn = stream_socket_accept($socket))" jest niepoprawny. Jak na szybko kolega mi wyjsnil bedzie on czekal na polaczenie dotad az nadejdzie i nie wykonywal kodu dalej. Gdy polczewnie nadejdzie wysle dane, i idzie dalej ale znowu przy ponownym przjsciu petli sie zatrzyma. Dostalem info ze musze uzyc stream_select. Ma to wygladac tak ze natrafia na ten kawalek kodu i jesli oczekuje polaczenie to je akceptuje i obsluguje, jesli nie to nie stoi tylko idzie dalej. Przy kolejnym przjsciu petli znowu sprawdza czy jest polaczenie, jesli nie ma to idzie dalej i tak w kolo. Czy ktos dobry moze wyjasnic jak to zrealizowac ? -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Na poczatku powiem ze dokumentacje czytalem ale niestety naprawde nic z niej nie rozumiem Do "suchego" manuala przydatne są też komentarze, które warto czytać ![]() Jeżeli dobrze zrozumiałem istotę rzeczy to... wystarczy jedynie dodać argument timeout do funkcji stream_socket_accept by nie oczekiwała na połączenia
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:37 |