![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem. Chcę przejżeć konkretną tabelę bazy danych i zliczyć w niej ilość pól danej kolumny przykład Tabela "Kamil" "ID" "monety" "banknoty" chce zliczyć liczbę pól z rekordami przypisanymi do np "monety" Jest jakaś funkcja do tego? Z góry dziękuję i pozdrawiam. -------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze zadziała Ten post edytował potreb 14.05.2008, 15:07:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze zadziała Takie cos nie ma prawa zadzialac poniewaz zapytanie bedzie probowalo odszukac tabele o nazwie pola... ![]() Poza tym i tak kazda tabela ma konkretna ilosc rekordow a nie inna dla kazdego pola wiec nie do konca rozumiem o co chodzi autorowi tematu ![]() ![]() Aby uzyskac ilosc rekodrow tabeli nalezy postapic tak:
Aby uzyskac ilosc zapisanych pol dla kazdej kolumny (czyli gdzie wartosc komorki jest inna niz NULL) mozna uzyc czegos takieg: (uwaga, kod pisany "z palca", nie sprawdzalem czy dziala...)
Ten post edytował PiXel2.0 14.05.2008, 16:26:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:18 |