![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Siedzę i siedzę i wymyślić nie mogę, więc proszę Was o pomoc. Opis: Mam stronę z buttonem: "Pobierz plik". Wszystko byłoby proste (podpiąć plik pod action), gdyby nie fakt, że stronka musi przed wysłaniem pliku, zapisać pewne rzeczy w bazie. Próbowałem to zrobić w js jako window.open i wyplucie zawartości pliku z odpowiednim headerem, ale niestety jest to traktowane jako pop-up i blokowane przez przeglądarkę. Czy wie któs jak to ominąć? Teraz wygląda to następująco (pomijam - problem blokowania popup'a): na kliknięcie, stronka idzie do funkcji js: function pobieranie(id) { var okno = window.open('pobierz.php?' + id.toString(), 'okno'); window.location="index.php"; } w pobierz.php - sprawdza poprawnośc sesji itp, zapisuje do bazy, i poprzez headers i echo(get_file_contents(..)) wyrzuca plik. Rozwiązanie problemu sprowadza się do dwóch rzeczy: blokowanie pop-up, bądź wskazanie na index.php po wypluciu pliku, ale to chyba niemożliwe.. Prosiłbym o jakieś sugestie i naprowadzenie na rozwiązanie. Byłbym wdzięczny. Pozdrawiam, Uli -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:34 |