![]() ![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Chciałbym zapytać się, które logo jest najbardziej czytelne i atrakcyjne wizualnie?
Za wszelkie uwagi i sugestie z góry dziękuję. link Pozdrawiam, Alan. P.S. Obstawiam 3 |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
logo numer 2
Pozdrawiam PS: To głos mojej dziewczyny - psychologa |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
Trójkę wybierz Panie
//2 też ok, ale 3 ma więcej z A -------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
ja się nie znam, ale właśnie mi próbowano wytłumaczyć, że mniej "a" ma jakiś wpływ na zapamiętywanie, jest to jakieś "modelowanie" (jakiś termin z psychologii poznawczej - na której się nie znam), przez co uwaga bardziej się skupia na obiekcie i przez co jest bardziej zapamiętany...
... ale wg mnie czy mniej czy więcej "a" nie może mieć wielkiego wpływu na kojarzenie loga. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
Cezar: podziękuj Swojej psycholożce
Bim: Czy ja wiem, jakby ludzie rozpatrywali, pod tym kątem, to jeszcze gotowi pomyśleć, że mam jakieś kompleksy czy coś Prosiłbym o więcej opinii, nawet jeżeli miałaby to być cyferka loga. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 5 Dołączył: 14.03.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jak dla mnie 2. ;-)
-------------------- ![]() |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Żadne z powyższych.
Czy to w ogóle przemyślany projekt? Jaki jest target? Żadne logo nie jest atrakcyjne wizualnie. Przemyśl może jeszcze raz koncept. |
|
|
|
|
|
|
Czy to w ogóle przemyślany projekt? Jaki jest target? Żadne logo nie jest atrakcyjne wizualnie. Przemyśl może jeszcze raz koncept. Hmmm, zauważyłem, że posty "starych" forumowiczów składają się głównie z opinii podobnych do Twojej, więc pozwolę sobie grzecznie zignorować to. Oczywiscie za wyrażone zdanie dziękuję. |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
A czego to jest logo?
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
|
|
|
|
To są konkretnie moje inicjały i jako takie logo nie ma konkretnego sprecyzowanego celu i targetu... prawdopodobnie użyję go na devBlogu.
Logo po prostu miało być proste ale nie rezygnujące całkowicie z wyrafinowania - czytelne. Dlatego nie prezentuje tu jakiś web2.0 wypocin pełnego ukośnych pasków, gradientów i pasteli, tylko raczej to co zostaje gdy się te odejmie. Prosiłem o wybór jednego z powyższych, które i tyle. Nie kryje się za tym żaden model biznesowy Szanuje też odpowiedź "żaden" Pozdrawiam, Alan |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%)
|
2 ewentualnie 5
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 3 Dołączył: 28.12.2007 Skąd: toronto Ostrzeżenie: (0%)
|
Jeżeli już to 2 - co do atrakcyjności to raczej żadne. Niema tego czegoś co łączyłoby wszystko w jedną całość.
btw. opinia wystawiona po 5 piwach więc możesz to "grzecznie zignorować" |
|
|
|
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków |
jak na mój skromny gust to 5 ale 2 też niczego sobie
-------------------- |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
jak dla mnie to 5, ale tylko pod warunkiem, że koniecznie chcesz eksponować literkę G. W tym wydaniu wygląda na najważniejszą w logotypie - a tak w ogole to można jeszcze dodac zarys literek A i B ktore są przykryte
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%)
|
@Alan: podpisuję się obiema nogami pod tym co napisał tiraeth. To jest zwyczajnie słabe, a argumenty w stylu stary skład php.pl odpowiada tendencyjnie na posty są zwyczajnym pomówieniem
-------------------- |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2008 Ostrzeżenie: (10%)
|
Witam! Nie ominę...
Projektowanie logo to moja codzienność. Twoje logo ma typograficzny charakter, i z wyboru który podałeś zdecydowanie czwarta wersja jest słuszna. Nie odbieraj tego osobiście ale ja również uważam, że stary skład ma rację. Jeśli to twoje pierwsze logo to z pewnością masz potencjał. Trening... --- Link ze spamem został usunięty ~mike Ten post edytował mike 20.08.2008, 19:29:51 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 19 Dołączył: 30.10.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Heh... fakt, paint`owe takie, 3 litery i tyle... zbyt proste, po prostu zbyt proste, nie zatrzymujesz na nim wzroku by je "podziwiać" ale zmieniasz stronę jak najszybciej bo leci amatorszczyzną.
Ale każdy od czegoś zaczyna, wiadomo -------------------- "CSS is like a girlfriend. No matter how hard you try, she will always interpret it a different way."
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%)
|
Autor prosił o zamknięcie. Projekt jest nieaktualny.
~Slowix dostaje ostrzeżenie za spam. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:13 |