![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 1 Dołączył: -- Skąd: Rogożnik /K-ce/ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak sprawdzić kraj z którego jest użytkownik danego serwisu?
Użycie HTTP_ACCEPT_LANGUAGE nie bardzo skutkuje, ponieważ wyświetla kilka języków i dodatkowo krzaki ... To nie jest to, czego szukam ... Może posiadacie jakąś funkcję odwołania się do serwera nazw czy coś takiego? Bardzo proszę o pomoc ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Użycie HTTP_ACCEPT_LANGUAGE nie bardzo skutkuje, ponieważ wyświetla kilka języków i dodatkowo krzaki ... To nie jest to, czego szukam ... Może posiadacie jakąś funkcję odwołania się do serwera nazw czy coś takiego? mozez wycinac pierwszy jezyk z HTTP_ACCEPT_LANGAUGE - to jezyk preferowany przez uzytkownika - jest to o tyl ezdradzieckie ze jesli ktos ma angielskiego exporera to i jezyk bedzie 'en'.
inna metoda jest spawdzanie adresu przychodzacego - potem jesli istnieje wpis w dns i mamy adres w postaci www.host.pl odcinamy nazwe domeny i sprawdzamy wg http://www.bcpl.net/~jspath/isocodes.html. poki co innych pomyslow nie mam. -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2002 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też się spodkałem tylko z tymi metodami, są one użyte m.in. w statystykach Imperator portalu, możesz zobaczyć jak to jest zrealizowane...
Cytat Cytat Użycie HTTP_ACCEPT_LANGUAGE nie bardzo skutkuje, ponieważ wyświetla kilka języków i dodatkowo krzaki ... To nie jest to, czego szukam ... Może posiadacie jakąś funkcję odwołania się do serwera nazw czy coś takiego? mozez wycinac pierwszy jezyk z HTTP_ACCEPT_LANGAUGE - to jezyk preferowany przez uzytkownika - jest to o tyl ezdradzieckie ze jesli ktos ma angielskiego exporera to i jezyk bedzie 'en'.
inna metoda jest spawdzanie adresu przychodzacego - potem jesli istnieje wpis w dns i mamy adres w postaci www.host.pl odcinamy nazwe domeny i sprawdzamy wg http://www.bcpl.net/~jspath/isocodes.html. poki co innych pomyslow nie mam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:56 |