![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam mały problem nie bardzo wiem jak przekazać jedną zmienną z formularza do co najmniej dwóch plików. Czy wogóle istnieje taka możliwość
Czy można to jakoś zmodyfikować aby oprócz do plik1.php przekazanie nastąpiło również do innego pliku np. plik2.php A jeśli tak nie można to jak później ewentualnie zmienną z plik1.php przekazać do plik2.php inludowanie raczej odpada bo nie chcę, żeby wykonywał się cały skrypt zawarty w plik1.php Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z plik1 możesz wysłać automatycznie formularz również do plik2
![]() http://uk3.php.net/manual/pl/book.curl.php Jadnak jeżeli istnieje u Ciebie taka konieczność to na 99% masz coś źle pomyślane. Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
Może i mam coś źle przemślane ale nie widzę innej opcji aby to załatwaić
przedstawię pokrótce co chcę osiągnąć: 1. podanie nazwy katalogu w formularzu 2. utworzenie katalogu na serwerze 3. wskazanie plików do wysłania 4. wysłanie plików czyli chodzi o przekazanie zmiennej z formularza z pkt.1 zarówno do pkt.2 jak i pkt.4 gdyż wysłanie plików ma nastąpić do katalogu utworzonego w pkt1. Macie jakiś inny pomysł Czy można również szerzej na temat tych automatycznych formularzy tu trzeba jakieś biblioeki wykorzystywać czy to wymaga jakiejś instalacji proszę o pokazanie na przykładzie jak to można osiągnąć Witam Próbuję to rozkminić ale coś nie idzie proszę o pomoc jak to zrobić A może jest jakiś sposób aby zamiast przekazać zmienną do pliku to może ją pobrać z jakiegoś pliku Ten post edytował dr4g0n79 19.04.2008, 11:56:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie możesz użyć zmiennych sesyjnych?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Tak jak wcześniej... Ja urzył bym zmiennych sesyjnych
![]() -------------------- |
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kurdę nie wiem dalej jak to ugryżć czy możecie podać przykład takiego formularza, ktory zamiast przekazywać do innego pliku zmienną zapisze ją jako zmienną sesyjną
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-dr4g0n79- |
![]()
|
Goście ![]() |
Będę próbował
Ten post edytował dr4g0n79 19.04.2008, 17:06:52 |
|
|
![]() ![]() |