![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mogę sprawdzić wszystkie pola w bazie "userdata" czy mają odpowenią wartość? A jeśli nie to wyswietli się odpowiedni komunikat?
baza "userdata", "id = $userdata" jest to id konkretnego uzytkownika... jednak mam problem z wyświetleniem tego co chce uzyskać, mianowicie jeśli mam pole gg,tel i mail, chciałbym zapytaniem sprawdzić te wszytkie pola [ w tym wypadku 3] mają warotść np. "wolne" jeśli tak, wyświetla się link, jeśli nie zwraca else -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To może w bazie domyślną wartość dla pustych pól w bazie null i w tej pętli while za pomocą foreach dla $wyniksprawdz sprawdzaj, czy empty" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual jest prawdziwy.
Jeśli nie wszystkie, to znasz odpowiedź. ;] -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
foreach się do tego nie nadaje, wyświetli wtedy napis "masz wszytkie rekordy" tyle razy ile jest pól w bazie.
Albo może ja robie coś źle? mysql: Kod id | tel | dom | gg | kaczka | cos 32 | 432 | las | 00 | czarna | gps jeśli chce pobrać dane tel | dom | gg | kaczka | cos użytkownika o id 32 to robie tak:
gdzie $userdata to pole id w bazie, tu 32 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
Niektóre języki programowania, na przykład C# są znane z niezwykłej przenośności (kompatybilność ze wszystkimi wersjami Visty jest wiele warta). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hmm, ale przecież jak masz stałą ilość kolumn i w miarę mało, to czy nie lepiej sprawdzić zapytaniem "WHERE XX = null OR YY = null OR..."?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ok 1,5k rekordów do małych się nie zalicza
![]() ![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
Cytat jak masz stałą ilość kolumn ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ups
![]() emm ale czekaj bo już nie rozumiem
Tak sprawdzi wszytko to co jest przypisane do ID np 15 i potem jedzie po kolei tel | dom itp. a teraz to jak ma to wygladać? ? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW i nie mam GG.
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:03 |