![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hello.
Potrzebuje jakiejs dobrej ksiazki o jezyku SQL, jednak glownie chodzi mi o MySQL. Znam nienajgorzej jezyk SQL (MySQL) jednak chciałem poznać go doszczętnie (szczegółowo), do ostatniej kropki, no wiadomo o co mi chodzi ![]() SQL dla każdego http://helion.pl/ksiazki/sqldk.htm wydala mi sie dobra, w komentarzach pisza ze teoria podparta przykładami (moje ulubione), juz chcialem kupowac, jednak jak spojrzalem do spisu tresci to bylo napisane ze MySQL nie obsluguje transakcji co jest bzdura, dlatego zajrzalem do daty wydania i to ksiazka sprzed kilku lat dlatego odpada, podsumowujac szukam ksiazki szczegolowo opisujacej jezyk SQL (z nastawieniem na MySQL), cena, wydawnictwo itd. nie gra roli ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
yhhh.. nie zauwazylem tematu, jednak podany temat dotyczy ksiazek PHP, a ten temat jest o SQL, wiec prosze o odpowiedzi, jesli jednak lamię zasady proszę o przeniesienie lub zamknięcie tematu.
Znalazlem to czego chcialem tyle, ze w wersji angielskiej ;/ http://www.kitebird.com/mysql-book/ Ten post edytował pyro 13.04.2008, 22:33:47 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chcesz cos bardziej zlozonego poczytac to siegnij po ktoras z ksiazeczek Oracle.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ale potrzebuje czegos poswieconego glownie MySQL (lub poprostu SQL)
przeszukalem spory kawalek sieci i nic nie znalazlem, czy to znaczy ze nie ma dobrej ksiazki (rzecz jasna polskiej, bo wyzej przyklad niepolskiej) o SQL/MySQL ;/? -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:09 |